Атлетико Мадрид не остави никакви шансове на Валенсия в мача

...
Атлетико Мадрид не остави никакви шансове на Валенсия в мача
Коментари Харесай

Атлетико лесно сломи Валенсия

Атлетико Мадрид не остави никакви шансове на Валенсия в мача посред им от 26-ия кръг на Ла Лига. " Дюшекчиите " реализираха безапелационна победа с 3:0 и стоят устойчиво на третото място в класирането. Тимът на Диего Симеоне е във превъзходна форма и няма загуба в последните си 8 турнирни дуела, като завоюва шест от тях. Мадридчани към този момент имат 51 точки, само че и мач повече от четвъртия Реал Сосиедад, който е с 45 точки. Валенсия се намира директно над зоната на изпадащите, само че може да се озове под нея в случай че Хетафе не загуби от Севиля на следващия ден.

Антоан Гризман вкара деветото си попадение през сезона в 23-ата минута и поведе Атлетико към триумфа. Малко по-късно гол на Уго Дуро беше анулиран поради нарушаване против Мемфис Депай, което в началото съдията Хосе Мунуера Монтеро не маркира. След почивката Яник Ферейра-Караско и Тома Льомар довършиха " прилепите ", които не са побеждавали отбора на Симеоне от 2014 година.

Срещата на " Сивитас Метрополитано " стартира с напън на Атлетико и пропуск на Ферейра-Караско. Маркос Йоренте също беше покрай разкриване на резултата, само че след неговия яудар топката мина на сантиметри от гредата. Гризман още веднъж дирижираше офанзивите на " лос колчонерос " и негово съвършено центриране откри опция пред Мемфис Депай да се разпише, само че нидерландецът стреля неопределено.

В 20-ата минута Атлетико направи скоростна композиция с едно допиране, само че Депай не съумя да преодолее Гиорги Мамардашвили. Доминацията на домакините нямаше по какъв начин да не докара до гол и той падна в 23-ата минута. Йоренте изведе през центъра Гризман, французинът технично обработи топката и я прати в мрежата за 1:0.

Най-спорната обстановка в мача се разигра половин час след началото му. Уго Дуро приключи хубава офанзива на Валенсия с гол, само че той беше анулиран след намесата на ВАР. Реферът Мунуера Монтеро видя нарушаването на Димитри Фулкие против Депай, само че не спря играта, макар че обувката на нидерландеца беше събута след настъпването. Последва контра на Валенсия и прецизен изстрел на Дуро, само че насладата на " лос че " не продължи дълго.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР