Атлетик Билбао спечели с класическото 3:0 като срещу втородивизионния Ейбар

...
Атлетик Билбао спечели с класическото 3:0 като срещу втородивизионния Ейбар
Коментари Харесай

Атлетик Билбао, Валенсия и Севиля продължават за Купата на Краля, токов удар прекъсна мача на Виляреал

Атлетик Билбао завоюва с класическото 3:0 като против втородивизионния Ейбар в мач от 1/16-финалите на шампионата за Купата на Краля и по този начин без никакви проблеми си подсигурява място в идната фаза на конкуренцията.

Момчетата на Ернесто Валверде изковаха триумфа си още през първото полувреме, когато на два пъти прецизен за " лъвовете " беше Асиер Виялибре, а един път се разписа и Икер Муниаин.

В същото време различен първокласен отбор Валенсия срещна много повече компликации при визитата си на различен втородивизионен състав - Картахена, само че въпреки всичко откриха метод да завоюват след продължения.

Алфредо Ортуньо даде преднина на домакините още в 4-ата минута, за " прилепите " трябваше да чакат чак от 76-ата, с цел да изравнят посредством Серхи Канос. В продълженията пък в воин за Валенсия се трансформира Хосе Гая, който в 106-ата минута донесе триумфа на своя отбор.

Малко по-рано в днешния ден пък Севиля също си обезпечи място в осминафиналите на шампионата след победа с 2:1 над още един отбор от второто равнище в Испания - Расинг Ферол.

Андалусийци поведоха с гол на Маркао след половин час игра, само че в 50-ата минута Франсиско Мансанара изравни. Все отново момчетата на Кике Санчес Флорес съумяха да си спестят продълженията, защото в 87-ата минута Хуанлу вкара надвит гол за " белите " и прати в идната фаза.

В друга любопитна среща от 1/16-финалите Виляреал и третодивизионния Унионистас играха при резултат 1:1, когато осветлението на стадион " Кампо де Футбол Рейна София " в Саламанка спря секунди преди края на постоянното време поради токов удар и по този начин спечелилият към момента не е решен, а мачът следва да се доиграе.

Иначе " жълтата подводница " поведе в 82-ата минута с попадение на 19-годишния Иляс Акомах, само че скоро по-късно Унионистас изравни посредством Алфред Планяс от дузпа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР