Атлантикът Доналд Туск заяви, че с този ход се възстановявала

...
Атлантикът Доналд Туск заяви, че с този ход се възстановявала
Коментари Харесай

В Полша закриват държавните медии

Атлантикът Доналд Туск съобщи, че с този ход се възстановявала порядъчността
Остра реакция от президента Анджей Дуда

Новият министър на културата на Полша Бартломей Сенкевич разгласи закриването на всички публични медии, които бяха считани за рупор на предходното популистко-националистическо държавно управление.

В изказване, оповестено в платформата Екс, Сенкевич уточни, че този ход ще подсигурява работата и преструктурирането на публичните телевизионни и радиостанции и националната телеграфна организация. Във Варшава не престават митингите против решението.

Преди седмица новото полско проевропейско държавно управление, отпред с ексшефа на Европейския съвет Доналд Туск, разгласи, че уволнява ръководителите в противоречиви държавни медии, значително считани за държавни рупори по време на доскорошното ръководство на десни популисти - националистическата партия “Право и правдивост ”.

Действията на държавното управление провокираха остра реакция от президента Анджей Дуда, който дефинира промените в медиите като “анархия ”. В отговор на апел на Дуда за съблюдаване на закона при въвеждане на медийни промени, Туск съобщи, че дейностите целят да “възстановят законния ред и порядъчността в публичния живот ”.

Бившият министър на образованието Пшемислав Чарнек от своя страна съобщи, че “това е най-бруталното завладяване на властта в Европейски Съюз, при което държавното управление употребява мощ, атакува депутати и закрива медии, които не харесва ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР