Атлантическият съвет призова за изграждането на нови бази на НАТО

...
Атлантическият съвет призова за изграждането на нови бази на НАТО
Коментари Харесай

Атлантическият съвет призова за нови бази на НАТО в България

Атлантическият съвет прикани за построяването на нови бази на НАТО в България. Според военни специалисти, някогашни дипломати, президенти и депутати, Русия води хибридна война против страните-членки на НАТО и Европейски Съюз. На конференция по случай 70 години от основаването на НАТО и 15 години от българското участие те приканиха модернизацията на Българската войска да бъде ускорена.

Изборът на F-16 в състезанието за нов изтребител за Българската войска е стратегически, разгласи посланикът на Съединени американски щати в България Ерик Рубин. Припомни, че Съединени американски щати са вложили над 300 млн. $ в нашата войска и са обучили над 5000 български офицери и бойци.
Н. Пр. Ерик Рубин, дипломат на Съединени американски щати: Вярваме, че изборът на Ф-16 като нов изтребител за българските Военновъздушни сили е верен. F-16 ще обезпечи цялостна бойна съгласуемост със страните-членки на НАТО и ще скъса зависимостта на българската авиация с наследеното остаряло руско въоръжение. Това е революционен прогрес за България.
Страните-членки на НАТО ще създадат промени в общата си отбранителна идея за пръв път от 50 години насам, разгласи посланикът на Англия Ема Хопкинс, и добави, че НАТО остава главен дирек на сигурността на Съединени американски щати и Европа.
Н. Пр. Ема Хопкинс, дипломат на Великобритания& В същото време не можем да си позволим да се разсейваме с проекти за общоевропейска войска или нов Съвет за сигурност, или европейска версия на член 5-и, което би било ненужно повтаряне.  Каракачанов: Преговорите за F-16 ще приключат до юни Каракачанов: Преговорите за F-16 ще приключат до юни
Все още не са избрани водачите, които първи ще преминат образование на новите изтребители F-16 блок 70, заяви военният министър Красимир Каракачанов...

Основно предизвикателство пред НАТО Атлантическият съвет вижда в съветската хибридна опасност и прикани за по-категорична позиция на България.
Росен Плевнелиев, президент на Р България (2012-2017 г.)& Винаги с евроатлантическите сътрудници, само че в никакъв случай срещу Русия. Не, не съм склонен и в никакъв случай не съм бил като държавен глава.
От Атлантическия съвет приканиха за прекъсване на съветските енергийни планове.
Иван Костов, министър-председател на Р България (1997-2001 г.)& НАТО не може да отговори на хибридните закани от Москва с нейните пропагандни, противозаконни и искрено незаконни средства, само че би трябвало да прекъсне противозаконните финансирания, прането на пари, да блокира всички съветски планове на своята територия.  Доверието към НАТО в България се е повишило Доверието към НАТО в България се е повишило
Изследване на "Галъп Интернешънъл " регистрира по-високо доверие в НАТО и Запада у нас спрямо 2016 година Повишава се и доверието към Българската войска....

Атлантическият съвет прикани и за нови бази на НАТО у нас.

Основен триумф за България, съгласно Атлантическия съвет, през последната година е извършеното европредседателство и помощта за Северна Македония по пътя ѝ към пълноправно участие в НАТО.

Разширяването на НАТО със страните от Западните Балкани е жизненонеобходим интерес, съгласно Съвета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР