Атина. Придобиването на четири Mark V SOC (Special Operations Crafts

...
Атина. Придобиването на четири Mark V SOC (Special Operations Crafts
Коментари Харесай

Protothema: Гръцката флота ще получи 4 кораба от вида Mark V SOC от ВМС на САЩ

Атина. Придобиването на четири Mark V SOC (Special Operations Crafts – „ съдове за специфични интервенции “) от гръцкия Военноморски флот, предоставени му от Военноморския флот на Съединени американски щати, е пред завършване, както осведоми министърът на защитата на Гърция Панос Каменос Народното събрание на страната в сряда, когато заяви, че съответното уведомление за това е изпратено от Съединени американски щати през януари, написа електронното издание на гръцкия вестник Protothema .
Корабите, употребявани за патрул,осигуряване и превоз от морската пехота, са употребявани от Военноморските тюлени от Военноморски сили на Съединени американски щати през последните 20 години за осъществяването на задачи по целия свят и ще засилят оперативните благоприятни условия на гръцкия спецназ.
„ Към този миг, ние сме в развой на инспекция на тяхното положение и чак по-късно се чака гръцките Военноморски сили да излязат с решение, което да бъде изпълнено от Министерството на защитата посредством Генералния директорат за вложения в защитата и въоръжението “, съобщи Каменос.
Що се отнася до финансовите параметри на договорката, той уточни, че те възлизат навръх нула. „ Единствените разноски са за подготовката по превозването на корабите и това възлиза на 765 085 $, като в тях не се включват средствата за превозването им от Съединени американски щати в Гърция “, изясни гръцкият боен министър.
Protothema изяснява, че общо 20 Mark V SOC са били дадени на Военноморските тюлени на Съединени американски щати през 1995 година, по отношение на добития опит по време на войната в Персийския залив през 1991 година. Спецназът на Съединени американски щати ги е употребявал за вискоскоростно пробиващо средство, способно да носи 16 „ тюлена “ в цялостно бойно снаряжение на задачи до 800 километра от тяхната база.
Те са дълги 25 метра и тежат 57 тона и са способни да развиват скорост до 65 възела. Могат да работят самостоятелно за до 12 часа. Корабът е оборудван с тежки картечници и оръдия с друг диаметър и може да бъде екипиран с ракетни установки „ Стингър “.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР