Атина. Повечето граждани на Гърция са разочаровани от резултатите, постигнати

...
Атина. Повечето граждани на Гърция са разочаровани от резултатите, постигнати
Коментари Харесай

Ekathimerini: Повечето гърци са разочаровани от сделката с Еврогрупата, показва проучване

Атина. Повечето жители на Гърция са разочаровани от резултатите, реализирани на последната среща на Еврогрупата от 15 юни тази година. Това демонстрира изследване на Университета на Македония по поръчка на Skai TV, оповестява електронното издание Ekathimerini.
Изследването, извършено в интервала 21-23 юни, демонстрира, че 71,5 % от гърците не са задоволени от договорката, реализирана сред Атина и интернационалните й кредитори, и са на мнение, че страната им не е получила това, което желае от Еврогрупата. Едва 13 % от респондентите са на противоположно мнение. Интересно е, че 60,5 % от поддръжниците на ръководещата партия СИРИЗА декларират, че държавното управление е претърпяло неуспех в опита да реализира задачите си за Еврогрупата.
Повече от осем на всеки 10 (82,5 %) от интервюираните настояват, че резултатите от Еврогрупата са осъдили Гърция на непрекъснати икономии. Значителените 77,5 % също декларират, че държавното управление не се занимава задоволително с договарянията, с цел да реализира понижаване на дълга на страната.
Около една трета от интервюираните (33 %) обявиха, че ще гласоподават за „ Нова народна власт “ на идващите общи избори, до момента в който за СИРИЗА биха дали своя глас 15 на 100 от участвалите в изследването. Трета е Комунистическата партия с поддръжка на 7,5 % от жителите, следвани от „ Златна гора “ със седем % и „ Демократичен алианс “ с шест %.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР