Атина. Най-малко 15 са загинали, а много други все още

...
Атина. Най-малко 15 са загинали, а много други все още
Коментари Харесай

ERT: Най- малко 15 са загинали, а много други все още се издирват след наводненията

Атина. Най-малко 15 са починали, а доста други към момента се търсят след наводненията. В три области е оповестено изключително състояние поради тежките стихии и наводнения в Западна Атика, основно в регионите на Мандра, Магула и Неа Перамос, обобщава в изключителна емисия гръцката национална телевизия ERT . Най-пострадали са къщи и автомагистрали с изключение на в Атика, в региона на Мегара, както и пътищата за Коринт и Тива. Всички учебни заведения в трите са затворени. Телевизията предава, че доста пътища в тези региони са затворени. Полицията се обръща към водачите да не се движат в региона на Мандра и Неа Перамос. Продължава издирването на хора в тези два региона и най- към този момент в Неа Перамос – Гефираки. Работата на терен се управлява от вътрешния министър Панос Скурлетис и зам.- министъра на министерството за гражданска отбрана Никос Тоскас. Полицията е вдигнала дронове, с цел да извършат цялостен оглед на бедствието.
До момента е доказано разпознаването на 6 от починалите. Всички те са на възраст сред 35 и 70 години. Сред тях е и жена, открита удавена на улица в Катеромулис.
Телата на 13 се намират в болничното заведение в Тирасио, 5 от тях са на дами. Екипите в болничното заведение се управляват от началника на Националния център за опазване на здравето Никос Папафестио. В същата болница са настанени и 14 ранени. Полицията споделя опасенията за доста по-голям брой жертви, които се намират в неопределеност. Съжощбава се сигурно за един липсващ в Неа Перамос и двама в Мандра. 10 души са разпределени в разнообразни лечебни заведения с хипотермични признаци.
В региона на Мандра и Неа Перамос са регистрирани повече от 340 повиквания за незабавна помощ и за отводняване. Призовани са пожарникари и служители на реда от Коринт, Атина и Лариса. Освободени са пасажерите от десетки рейсове, блокирани от придошлите води на автомагистралата Атина-Коринт. Телевизията цитира шефа на пътна полиция за Атика Никос Панатоякис, съгласно който за Атика са регистрирани повече от 600 сигнала за помощ, избавени са 86 души, а в интервенциите са взели участие 190 пожарникари със 95 профилирани транспортни средства. Призовават се жителите да не подхващат пътувания.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР