Атентаторът, който взриви самоделна бомба на автогарата в Манхатън, бил

...
Атентаторът, който взриви самоделна бомба на автогарата в Манхатън, бил
Коментари Харесай

Атентаторът от Ню Йорк бил възмутен от политиката на САЩ в Бангладеш

Атентаторът, който взриви самоделна бомба на автогарата в Манхатън, бил засегнат от политиката на Съединените щати по отношение на родния му Бангладеш, както и от израелската политика в Близкия изток. Това е декларирал той пред полицейските управляващи. Президентът Доналд Тръмп още веднъж прикани за проверка на емиграционната политика.

 © Българска телеграфна агенция
Трима души бяха леко ранени, откакто през вчерашния ден мъж се взриви на най-натоварената автогара в нюйоркския квартал Манхатън. Сериозно потърпевш е причинителят - 27-годишен жител на Бангладеш.

Кметът на Ню Йорк назова детонацията опит за терористична офанзива. Тя съществено изплаши оказалите се край гарата пешеходци и туристите.
Изабела, австралийска туристка: Беше доста, доста ужасно. Не се усещам в сигурност, само че за благополучие това е последният ни ден тук. Идваме от Австралия и си тръгваме през днешния ден. Така че се радваме от този факт. Луси, испанска туристка: Беше извънредно. Не знам какво да кажа. Тук съм на отмора, на идната улица е фамилията ми. Нямам шанс.
Някои локални поданици обаче не са изключително впечатлени и напомнят, че Ню Йорк доста пъти е бил цел на разнообразни офанзиви.

Този път претекстът на нападателя е спорен - в началото той обяснил на полицията, че бил ядосан от дейностите на Израел в линията Газа, а след това, че това е отговорът му на офанзивите на Съединени американски щати в Бангладеш. Междувременно президентът Доналд Тръмп сподели нощес, че е належащо Конгресът незабавно да реформира имиграционната система.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР