Атентаторът, който вчера удари с колата си шестима френски войници

...
Атентаторът, който вчера удари с колата си шестима френски войници
Коментари Харесай

Как френските власти заловиха за часове атентатора от Левалоа-Пере

Атентаторът, който през вчерашния ден удари с колата си шестима френски бойци в парижкото предградие Левалоа-Пере, беше хванат в границите на няколко часа. Как съумяха?

Левалоа-Пере

Градчето Левалоа-Пере не е определено инцидентно за офанзивата. То е седалище на двете съществени антитерористични институции във Франция. Почти е залепено за Париж – среща се на едвам 5 – 6 км от центъра му, и е едно от богатите покрайнини на френската столица. Именно по тази причина в градчето има към 70 камери за наблюдаване, които снимат в 360°, в обхват от 300 м. Благодарение на тях управляващите стигат до регистрационния на автомобила – черно беемве, с което е осъществено нападението. Оказва се, че автомобилът е взет чартърен и има устройство за локализация. 300 служители на реда се включват в издирването.

Залавянето

Колата е засечена първо малко преди обяд на излизане от Париж, а малко по-късно и на една от основните френски автомагистрали, евентуално на път за Белгия. В месеца на отпуските в Западна Европа там има доста туристи, които не би трябвало да пострадат. Затова управляващите инсценират запушване малко преди границата с Белгия. Нападателят оказва опозиция и е прострелян с пет патрона.

Тази заран положението му към момента не разрешава разпит.

Атентаторът

Нападателят е 37-годишен алжирец, неосъждан, без данни за радикализация. Единственото, с което е прочут на полицията, е че преди време е бил незаконно пребиваващ.

До късно нощес в дома му в друго предградие на Париж беше осъществяван обиск. Родителите му към момента живеят в Алжир, само че доста от околните и познатите му във Франция към този момент са разпитани.

Очаква се да се разбере дали мъжът има връзка с френско-белгийската терористична мрежа, отговорна за атентатите в Париж и Брюксел.

Вижте повече във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР