Атанас Пеканов, който евицепремиер по управление на европейските средства, трябваше

...
Атанас Пеканов, който евицепремиер по управление на европейските средства, трябваше
Коментари Харесай

БСП се заяде с Атанас Пеканов, искат да се провери в колко часа тръгва за чужбина и в колко се връща

Атанас Пеканов, който евицепремиер по ръководство на европейските средства, трябваше да бъде изслушан на следващия ден от депутатите по отношение на предоговарянето на проекта за възобновяване и резистентност. Той обаче е изпратил писмо до ръководителя на Народното събрание, с което моли чуването му да бъде отсрочено със седмица поради командировка в чужбина.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия обаче видя отвод от извършване на конституционни отговорности на вицепремиера и изиска от ръководителя да ревизира в какъв брой часа Пеканов потегля за чужбина и по кое време се връща. " Сигурен съм, че в границите на тези три дни Пеканов ще може да се яви ", сподели той.

Свиленски изиска са бъде излушан и служебният министър на енергетиката Росен Христов.

Освен командировката на Пеканов Свиленски изиска да се ревизират и тези на всички, отказали присъединяване в парламентарен надзор в петък.

На една от консултациите Румен Радев се оплака, че депутатите доста разпитвали министрите му. " Народното събрание не организира разпити на министри, а чувания ", отговори му Свиленски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР