Атаките срещу мен са заради наближаващото дело, подозира наследникът му

...
Атаките срещу мен са заради наближаващото дело, подозира наследникът му
Коментари Харесай

Съдят бившия игумен на Кладнишкия манастир за злоупотреби

Атаките против мен са поради наближаващото дело, подозира наследникът му отец Орлин

Срещу остарелия свещеник на Кладнишкия манастир отец Рафаил има заведено дело от митрополията за злоупотреби в размер на към 60 000 лв.. " Датата на правосъдното дело наближава, с което си изяснявам и офанзивите против мен. " Това разяснява актуалният свещеник на обителта отец Орлин Алексиев, а мотивът стана обява от 10 март, написа.

Тя съдържа брожения, че обителта се е трансформирала в придатък на ловното стопанство „ Витошка Студена “, а в нея се вихрят светотатствени практики.

Прокуден

Отец Орлин показа, че не познава своя предходник на поста свещеник, само че доколкото има информация, локалните хора дотолкоз не са били удовлетворени от него, че са го „ изгонили с камъни “. Свещеникът разяснява и изказванията на Рафаил, че той е бил подложен единствено с цел да се „ усвоят едни пари ”, отпуснати от междуведомствената комисия след земетресението. Тук Алексиев изясни, че средствата дори не са усвоени напълно. „ Направен е непълен ремонт на храма и има финансов излишък в Пернишка община от 38 000 лв. “, осведоми духовникът.

Назначение

Обясни, че назначението му в манастира „ Св. Николай “ е станало изцяло инцидентно след една персонална покруса – огромният му наследник умрял, служейки във Френска Гвиана в най-елитната част на задграничния легион. Подир нещастието отец Орлин изискал да го изпратят в някой позападнал манастир, с цел да превъзмогне загубата.

„ Когато пристигнах в Кладнишкия манастир, нямаше една здрава постройка. Крилото, което в този момент населявам, беше горяло. Другите здания се разпадаха “, разказа завареното състояние свещеникът.

Спомня си, че скоро поданици на околните села събрали пари и ремонтирали крилото, с цел да има къде да живее. Именно те поправили без пари и покрива на магерницата, когато протекъл.

Свещеникът не отхвърли, че и от ловното стопанство също постоянно му давали рамо. „ Когато съм опрял за помощ, от „ Витошка- Студена “ в никакъв случай не са ми отказвали. Голяма част от младите мъже от село Кладница също са ловци, като членуват в разнообразни дружинки. Да, събират се на празници в манастира, само че са цялостни нелепости, че става постоянно “, разяснява свещеникът мълвата за авджийски гуляи с печена мръвка в святото място.

Снимката

В тази връзка се появи папарашка фотография, направена от миряни, на която се вижда висящо одрано диво животно посред манастирския двор. „ Това не е елен, както бе написано, а диво прасе. И то е обвързвано с едно знамение – мога да го кажа напълно отговорно. Помолихме се за заболели хора, които скоро по-късно получиха излекуване. След това желаеха да дадат това прасе за курбан. Отговорих, че може стига всичко да е законно и постоянно “, твърди отец Орлин. Спомня си, че сготвили мръвката с близо два бидона кисело зеле.

По мотив другите обвинявания удостовери, че от време на време върви без подрасник в енорията, само че повода била, че в манастира непрекъснато има строителни действия. А на него непредпазливо, с цел да пести средства, му се е налагало постоянно да бъде и дърводелец, и да работи с разнообразни машини. Събличал расото, че да не го цапа и до момента в който се качвал в джипа с висок предел, дарен му от миряни.

Искали да сложат монахиня отпред

Преди две години бил изработен опит монахиня да бъде поставена отпред на Кладнишкия манастир, само че безрезултатно. Местните скочили и в границите на 24 часа събрали над 700 подписа, при изискване че цялото село е с 912 поданици по адресна регистрация. „ Имам поддръжката на локалните “, радва се откровено отец Орлин. Заключава, че човек не може да угоди на всеки, още повече на околните и поддръжниците на остарелия свещеник Рафаил.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР