Атаките на украинската армия в Запорожка област са били забавени

...
Атаките на украинската армия в Запорожка област са били забавени
Коментари Харесай

Кръвопролитни боеве се водят по целия фронт, ВСУ се закрепват в Старомайорское

Атаките на украинската войска в Запорожка област са били забавени и спрени след усилване на съветския артилерийски обстрел. В рамките на новата фаза на своето контранастъпление, както оповестиха едноврменно няколко авторитетни американски медии през вчерашния ден, към вечерта в четвъртък Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са съумели да влязат в северните и северозападните околности на Старомайорское, а съгласно Киев селото към този момент е под Украйна. Сега се организира нова централизация на украински войски северно от обитаемото място, с цел да се стартират нови настъпателни интервенции, се схваща от множеството известия в украинските и съветските Telegram канали, предава " Фокус ".

По границите на Орехов и Новоселка има артилерийски обстрел и въздушни удари. ВСУ разполагат войски в този сектор на фронта, с цел да задържат Старомайорское. Тук се трансферира бронетехника и пехота западно произвеждане.

Разбира се, че в този регион Водоснабдителна система РФ се изтеглят на юг, а ситуацията им в прилежащото населено място - Урожайное, се усложнява мощно.

Едновременно с това, съветските щурмови хеликоптери Ка-52 към този момент по-интензивно обстрелват тези колони благодарение на ПТРК. Танкове, артилерия и противотанкови системи стрелят от хълмовете на юг по целеуказание на БЛА.

При Бахмут съветската войска контраатакува, връщайки си контрола над Клещеевка и изтласквайки украинската войска на запад.

В региона на Оскол съветските войски не престават настъплението си на запад и завладяват господстващите височини в региона. ВСУ продължава да изпраща подкрепления от стратегическия запас и тук, с цел да задържи фронта, до момента в който тече контранастъплението на юг.

Според информациите в съветските Telegram канали, единствено в четвъртък украинците са дали над 1000 души убити и ранени, а също така са изгубили 30 танка, 35 БМП и БТР, десетки единици авто превоз и някаква част от артилерията, с цел да реализиран триумфите при Старомайорское.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР