Атаките на Москва срещу Украйна само укрепват западния съюз срещу

...
Атаките на Москва срещу Украйна само укрепват западния съюз срещу
Коментари Харесай

Тактиката на изгорената земя няма да помогне на Путин да спечели войната: Шолц

Атаките на Москва против Украйна единствено укрепват западния съюз против Русия, съгласно немския канцлер Олаф Шолц.

Шолц сподели пред членовете на немския парламент, че съветският президент Владимир Путин употребява силата и глада като оръжия, добавяйки, че " сходна тактичност на изгорената земя няма да помогне на Русия да завоюва войната ".

" Те единствено укрепват решимостта и упоритостта на Украйна и нейните съдружници ", сподели той в основна политическа тирада преди срещата на върха на Европейския съвет в Брюксел.

" В последна сметка съветският бомбен и ракетен гнет е акт на обезсърчение – също като активизирането на съветски мъже за войната.

Няма да оставим последната ескалация на Москва да остане без отговор.Немският канцлер приказва по отношение на неотдавнашния залп от удари на Москва по украинската енергийна инфраструктура. Атаките против енергийни уреди провокираха прекъсвания на тока в цялата страна и накараха управляващите да вкарат ограничавания върху потреблението на електрическа енергия, считано от четвъртък.

Шолц сподели, че Германия се е " освободила от зависимостта " от съветския газ, само че работи за понижаване на цените на силата, в това число посредством обезпечаване на нови контракти за доставка на газ от други страни.

Той се обърна към долната камара на Народното събрание в Берлин преди срещата с 27-те страни-членки на Европейския съюз в четвъртък, които ще се срещнат за повторно в границите на две седмици в опит да понижат цените на силата в цяла Европа.

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР