Атака с камион в Канада: Мъж се пледира за невинен за убийството на мюсюлманско семейство в Онтарио

...
Канадец, обвинен в убийството на четирима членове на мюсюлманско семейство
Коментари Харесай

Канадец, обвинен в убийството на четирима членове на мюсюлманско семейство с автомобила си в Лондон, Онтарио, се призна за невинен.

22-годишният Натаниел Велтман е обвинен в умишлено насочване към семейството заради тяхната вяра, като ги е прегазил през 2021 г.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Той е обвинен в четири обвинения в убийство от първа степен и едно обвинение в опит за убийство.

Избор на жури тъй като процесът започна.

22-годишният Велтман стоеше мълчаливо в съда, съобщава CBC News.

Неговите обвинения в убийство включват обвинения за тероризъм, което означава, че прокурорите трябва да докажат, че действията му са били предумишлени и умишлени, но също така мотивирани от политическа, религиозна или идеологическа кауза.

Три поколения от семейство Афзаал бяха убити, оставяйки само един оцелял.

Салман Афзаал , 46, и съпругата му Мадиха Салман, 44; дъщеря им Юмна Афзал, 15 г.; и майката на г-н Афзал Талат Афзал, на 74 години, бяха убити по време на вечерна разходка на 6 юни 2021 г. Деветгодишният син на двойката беше сериозно ранен, но оцеля.

Г-н Велтман беше арестуван малко след нападението на паркинг близо до най-старата лондонска джамия, където семейството на Афзаал е било отдаден член.

Заподозреният е носел нещо, което изглежда като броня и шлем, каза полицията.

Атаката изпрати вълни от мъка и страх в цяла Канада, докато сплотената мюсюлманска общност в Лондон скърбеше за загубата на любимо семейство.

Атака с камион в Канада жертви: „Те бяха най-добрите сред нас“ Атака с камион в Канада: Имената на жертвите на мюсюлмански семейства

Когато започна подборът на журито, Абд Алфата Твакал, който председателства Лондонския съвет на имамите, говори отвън съдебна зала.

"Утре, 6 септември 2023 г., се навършват точно 27 месеца, откакто ужасяваща трагедия порази мюсюлманската общност в Лондон", каза той.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">"Надеждата ни е, че можем да продължим да се лекуваме като общност и ще постигнем известно ниво на приключване в края на този опит."

Процесът във Върховния съд се очаква да продължи около три месеца.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР