Атака с дрон срещу най-голямата американска военна база в Сирия

...
Атака с дрон срещу най-голямата американска военна база в Сирия
Коментари Харесай

Ирански проксита атакуваха с дрон американска база в Източна Сирия, шестима са загинали

Атака с дрон против най-голямата американска военна база в Сирия умъртви минимум шестима съюзнически кюрдски бойци.Сирийските демократични сили (SDF) оповестиха, че тяхната академия за командоси в нефтеното поле Ал-Омар в източната провинция Дейр ал-Зур е била ударена в ранните часове през днешния ден, съобщи. Teобвиниха подкрепяните от Иран милиции, че са изстреляли дрона от непосредствен регион, следен от сирийските държавни сили.Подкрепяна от Иран формация на милицията твърди, че е атакувала базата в неделя.Няма мнения или известия за жертви от американската войска, която има към 800 бойци в Сирия за битка с групировката " Ислямска страна " (ИД). Това беше вторият случай, откогато Съединени американски щати нанесоха удари против подкрепяни от Иран групи в Ирак и Сирия през уикенда в отговор на смъртоносна офанзива с дрон против база в Йордания. Пентагонът удостовери пред Би Би Си, че в събота е имало ракетна офанзива против неговия обект за поддръжка на задачата Ефрат в Сирия, само че при случая няма жертви или вреди.

SDF управляват огромна част от североизточна Сирия, откогато победиха ИД там през 2019 година, с поддръжката на водена от Съединени американски щати световна коалиция.„ Подкрепяните от Иран милиции са употребявали следените от сирийския режим региони в Дейр ал Зур като плацдарм за терористичната офанзива “, се твърди в него.SDF осъди офанзивата и съобщи своето „ право да отговори по подобаващ “.Ислямската опозиция в Ирак (IRI) - група чадър от иракски милиции, за които се счита, че са въоръжени, подготвени и финансирани от Иран, съобщи, че е направила офанзива с дрон в неделя " против американската окупационна база в петролното находище Ал-Омар ".

IRI пое отговорност за доста от офанзивите с дронове и ракети, ориентирани против американски войски в Ирак, Сирия и Йордания от началото на войната сред Израел и Хамас в Ивицата Газа. В него се споделя, че те са проява на взаимност с палестинския народ.Атаките включват удара с дрон на 28 януари против базата Тауър 22 покрай границата на Йордания със Сирия, при който починаха трима американски бойци.

превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР