Астрономи от Масачузетския технологичен институт, Университета на Аризона, американската Национална

...
Астрономи от Масачузетския технологичен институт, Университета на Аризона, американската Национална
Коментари Харесай

Учени откриха сигнал от най-първите звезди във Вселената

Астрономи от Масачузетския софтуерен институт, Университета на Аризона, американската Национална фондация за науки и ще няколко институции оповестиха, че са засекли радиосигнал от първите моменти на "запалването " на първите звезди във Вселената. Данните разкриват и някои непредвидения детайлности, оповестява онлайн изданието CNET.

Марсоходът Opportunity работи към този момент повече от 5000 дни

Колата на Мъск в Космоса се оказва потребна на учените

Откритието е направено благодарение на дребна, само че доста сензитивна антена, която е ситуирана в пустинята в Австралия. Чрез нея учените са изолирали слаб сигнал от примитивен водород, който е част от последствията от Големия гърмеж. Това е и един от главните градивни детайли на Вселената и сигналът носи със себе си и отпечатък от първата светлина на най-първите звезди във Вселената, споделят астрономите.

НАСА направи най-далечната фотография от Земята

Учени направиха подробна карта на Млечния път

"Това е първият действителен сигнал, когато звездите стартират да се оформят и да въздействат на пространството към тях. През този интервал част от радиацията на първите звезди стартира да прави допустимо визията на водорода. Тя кара водорода да стартира да я всмуква и при избрани радиочестоти това се вижда като контур ", споделя Алън Роджърс от екипа, направил откритието.

Учените наблюдават сигнала до единствено 180 млн. години след Големия гърмеж, който е от преди 13 милиарда години. Телескопите не могат да видят толкоз "навътре " във Вселената и това изобретение може да се окаже единственият дребен взор в най-ранните ѝ години, споделя Джуд Боуман, началник на плана.

Криптовалутите пречат на търсенето на извънземни

Вселената може да има 10 пъти повече галактики от предстоящото

Макар и информацията да е напълно малко като количество, тя дава много на учените като знание. Едно от новите открития е, че ранната Вселена може да се окаже доста по-студена, в сравнение с се предполагаше до момента. Възможна причина за това е, че през ранните години забележимата материя може да е изгубила сила от взаимоотношенията си с тъмната материя.

Ако тази доктрина се удостовери, то това дава пръв взор върху физиката оттатък общоприетия модел и разкрива нова информация за тъмната материя, разяснява Боуман. Той приканва учените по света да работят по потвърждаване на откритията на неговия екип, в това число посредством други принадлежности. Нужни са и нови радиотелескопи, които да могат да изучат сигнала по-задълбочено, споделя още Боуман.

Учени засякоха деен радиосигнал от дълбокия Космос

Междугалактическият метеорит озадачи астрономите

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР