Астрономи от Лайденския университет в Холандия откриха близо до Млечния

...
Астрономи от Лайденския университет в Холандия откриха близо до Млечния
Коментари Харесай

Учени откриха край Млечния път звезди, родили се в друга галактика

Астрономи от Лайденския университет в Холандия откриха покрай Млечния път звезди , които евентуално са се формирали в друга вселена . Информацията разгласява тематичното списание Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.
 


Учените потърсили бързо движещи се обекти измежду 7 млн. звезди . За задачата анализирали получените с галактическия телескоп " Гая " данни за местоположението, паралакса, придвижването и лъчевата скорост на звездите. Това разрешило да се дефинира общото систематизиране на скоростта за всички светила.

Били разпознати звезди, чиято скорост е задоволително огромна , с цел да може гравитацията на Млечния път да бъде преодоляна с 50-процентна възможност.

След тази селекция учените разкрили 20 звезди , които могат да преодолеят гравитацията на нашата вселена с 80-процентна възможност. Преценката на орбитите им посочила, че измежду тях няма звезди, които се движат със свръхголяма скорост и биха могли да стигнат до центъра на Млечния път .

Били установено, че 7 от 20-те звезди се движат настрана от галактичния диск. Траекториите на останалите 13 обекта са настрана от галактиката, в това число орбитите на двете най-бързи звезди, които се движат със скорост 700 км/сек.-->

По мнението на учените тези светила принадлежат към популация извънгалактични звезди и може да са " дохвърчали " от далечни галактики.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР