Астрономи може да са открили източника на загадъчни краткотрайни и

...
Астрономи може да са открили източника на загадъчни краткотрайни и
Коментари Харесай

Астрономи може да са открили източника на загадъчни краткотрайни и много мощни радиосигнали

Астрономи може да са разкрили източника на загадъчни краткотрайни и доста мощни радиосигнали, които заинтригуваха учените от откриването им през 2007 година, съобщи Франс прес.

Феноменът поражда за част от секундата голямо количество сила, която се равнява на силата, създадена от Слънцето за 24 часа. Тези радиосигнали - най-мощните, регистрирани до момента от учените - доближават до нас в друго време, защото високочестотните талази изпреварват нискочестотните, а това свидетелства, че радиацията идва от доста надалеч, обясниха астрономите.

Предполага се, че всеки ден има до 10 000 сходни радиационни гърмежа, само че до момента са следени единствено десетина. Един от тях се е повторил няколко пъти от първото му разкриване с телескопа Аресибо в Пуерто Рико. Международен екип от астрономи открил, че източникът съответно на тази детонация, следена в началото през 2012 година

от астрофизици от Корнелския университет в Съединени американски щати, е на 3 милиарда светлинни години от Земята и минава през плътна намагнетизирана плазма. Предполага се, че тези радиационни явления се зараждат покрай гигантска черна дупка в центъра на вселена или наоколо до млада неутронна звезда.

Резултатите от проучването бяха показани на конференция на Американското астрономическо сдружение във Вашингтон и са оповестени в сп. " Нейчър ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР