Астронавтът на НАСА Лорал О`Хара, която се завърна на Земята

...
Астронавтът на НАСА Лорал О`Хара, която се завърна на Земята
Коментари Харесай

Союз МС-24 се завърна на Земята

Астронавтът на НАСА Лорал О`Хара, която се завърна на Земята в събота от Международната галактическа станция (МКС) като част от екипажа на съветския галактически транспортен съд " Союз МС-24 ", дойде в Съединени американски щати , оповестява " Интерфакс ".

Космическият транспортен съд " Союз МС-24 " кацна в събота в регион, ситуиран на 147 км югоизточно от град Жезказган в Казахстан. След първичен медицински обзор и инспекции след полета, О`Хара е превозена с хеликоптер до Караганда, откъдето по-късно пътува със аероплан до Хюстън, Америка.

Заедно с нея на Земята се завърнаха космонавтът на Роскосмос Олег Новицки и представителят на Беларус Марина Василевская - те дойдоха на МКС с кораба " Союз МС-25 " и прекараха 12 дни на борда на станцията.

" Союз МС-25 " се скачи с МКС

След проблеми при изстрелването и отсрочване

Припомня се, че астронавтът О`Хара дойде на МКС на 15 септември 2023 година с галактическия транспортен съд " Союз МС-24 " като част от съглашение за кръстосани полети сред Роскосмос и НАСА. Общо тя прекара 204 дни там.

На станцията остана екипажът на 71-вата дълготрайна експедиция - космонавтите на Роскосмос Олег Кононенко, Николай Чуб и Александър Гребенкин, астронавтите на НАСА Матю Доминик, Майкъл Барат, Жанет Епс и Трейси Дайсън.

Първоначално изстрелването на " Союз МС-25 " трябваше да се състои на 21 март в 16:21, само че беше анулирано автоматизирано 20 секунди преди изстрелването. Беше планувано полетът на галактическия транспортен съд до МКС да следва ултрабърза двуорбитална скица за среща и да отнеме почти 3 часа и 19 минути.

Както заяви ръководителят на Роскосмос Юрий Борисов, повода за анулацията на изстрелването е спад на напрежението в химическия източник на ток.

Астронавтът на НАСА Дайсън дойде на МКС по съглашение за кръстосани полети сред Руската федерация и Съединените щати. Този полет беше третият на съветския галактически транспортен съд " Союз Министерски съвет " в границите на съглашението за кръстосани полети до МКС, подписано сред Роскосмос и НАСА.

Дайсън ще продължи полета до септември с космонавтите на " Роскосмос " Олег Кононенко и Николай Чуб.
 Русия отсрочи изстрелването на
Русия отсрочи изстрелването на " Союз МС-25 " за 23 март

Причината за анулацията на изстрелването е спад на напрежението в химическия източник на ток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР