АстраЗенека изразява увереност в безопасността на ваксината срещу COVID-19. При

...
АстраЗенека изразява увереност в безопасността на ваксината срещу COVID-19. При
Коментари Харесай

Астра Зенека уверява: Ваксината ни е безопасна

АстраЗенека показва убеденост в сигурността на имунизацията против COVID-19.

При деликатен обзор на наличните данни от повече от 17 милиона лица, ваксинирани с имунизацията против COVID-19 на Оксфорд - АстраЗенека в Европейския съюз и Англия, не са открити данни за нараснал риск от белодробна емболия, дълбока венозна тромбоза или тромбоцитопения в нито една възрастова група, пол, партида или в никоя обособена страна, декларират от компанията.

Към дата 8 март в Европейския съюз и Англия са обявени 15 събития на дълбока венозна тромбоза и 22 събития на белодробна емболия измежду лица, получили имунизацията.

Това са доста по-малко събития, от тези които биха зародили в неимунизирано население от 17 милиона души. Честотата е сходна с тази на позволените за приложимост ваксини против COVID-19.

Месечният отчет за сигурност ще стане обществено наличен на страницата на Европейската Агенция за Лекарствата през тази седмица в сходство с изключителните ограничения за бистрота за СOVID-19.

В клиничните изследвания, макар че броят на тромботичните събития е дребен, те са по-рядко срещани във имунизираната група. Няма също по този начин доказателства за увеличено кървене при над 60 000 участници, включени в изпитванията.

" Около 17 милиона души в Европейски Съюз и Обединеното кралство са получили нашата ваксина до този миг и броят на случаите на тромбози, обявени в тази група е по-нисък от стотиците случаи, които биха зародили в общото население. Естеството на пандемията докара до нараснало внимание към обособените случаи и ние прилагаме по-строги от нормалните стандарти след използване на имунизацията, с цел да осигурим сигурността на популацията ", съобщи Ан Тейлър.

От компанията декларират, че няма проблеми с качеството, свързани с която и да е партида на имунизацията, употребена в Европа или която и да било друга част на света.

Европейските здравни управляващи организират спомагателни разбори, при които до този миг не са открити отклонения и няма мотив за безпокойствие.

В хода на произвеждане на имунизацията АстраЗенека, сътрудниците на компанията и повече от 20 самостоятелни лаборатории организират над 60 теста за качество.

Всички те би трябвало да посрещнат прецизните критерии за първокласен надзор, като тези данни се дават на регулаторните управляващи във всяка една страна или район за самостоятелен обзор, преди да бъде освободена всяка една партида в съответната страна.

Основен наш приоритет е сигурността на популацията. Компанията деликатно наблюдава този въпрос, само че до този миг няма открита причинно-следствена връзка сред приложението на имунизацията и събитията. За да успеем да се оправим с пандемията е значимо хората да се имунизират според националните имунизационни проекти, допълват от компанията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР