Асоциацията на зърнопроизводителите започва подготовка за ефективи протести през следващата

...
Асоциацията на зърнопроизводителите започва подготовка за ефективи протести през следващата
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите готвят протести идната седмица

Асоциацията на зърнопроизводителите стартира подготовка за ефективи митинги през идната седмица, заяви ръководителят на браншовата организация Илия Проданов по БНР.

Излизането на митинг зависи от това дали финансовото министерство до края на тази седмица ще откри нужните 500 млн. лева за така наречен украинска помощ за бранша.

" Въпреки първичното искане за 20 лв. на декар за всички зърнопроизводителите са склонни да се съгласят с предлагането на агроведомството за модулирана ставка ", споделя Проданов.

" До 10 000 декара да се получат 20 лв. на декар. От 10 до 20 000 декара стопанствата да получат за първите 10 10 000 по 20 лв., а за още над 10 000 -10 лв., а за стопанствата над 20 000 декара да получат единствено за площите си до 10 000 декара 20 лв., от 10 до 20 000 декара - 10 лв., а за над 20 000 декара площи да не получат подкрепяне ".

За задачата обаче са нужни към 500 милиона лв., които финансовото министерство би трябвало да откри, тъй като не са заложени в бюджета. Затова и през днешния ден Управителния съвет на асоциацията реши:

" Започваме организация за ефикасни протестни дейности за идната седмица от вторник нататък ".

Зърнопроизводителите през днешния ден чакат удостоверение от кабинета на Денков дали в петък или в събота ще бъде идната им среща, която ще е последна и от нея зависи дали тракторите ще излязат по пътищата.

" Много сме близо до това въобще да няма митинги и до това да има доста всеобщи митинги, тъй че разликата е на границата ". 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР