Асоциацията на телекомите по света създава фонд и организация за

...
Коментари Харесай

GSMA обяви схема за хуманитарни кризи


Асоциацията на телекомите по света основава фонд и организация за софтуерна помощ при бедствени обстановки (снимка: CC0 Public Domain)

GSMA започва скица за поддръжка за възстановяване на незабавното реагиране по време на филантропични рецесии. Във фонда с държавна поддръжка могат да вземат участие обществени организации и организации за справяне с всевъзможен тип спешни обстановки.

Към момента са налице безплатни средства в размер на 250 000 английски лири, предоставени от Обединеното кралство за финансиране на планове с потребление на мобилни технологии за подкрепяне на хора, наранени от събития, в това число естествени бедствия и други изключителни обстановки.

„ Тъй като броят на хората, нуждаещи се от филантропична помощ, продължава да пораства, по-важно от всеки път е да се работи в точния момент “, сподели Макс Кювелие, началник на Mobile for Development в GSMA.

Той добави, че ограниченията, вероятни посредством актуалните мобилни устройства, могат да оказват помощ за предугаждане на „ рискови събития “ и да подтикват незабавни реакции.
още по темата
Схемата за помощ при изключителни обстановки ще бъде от изгода за уязвими общности с бройка към 300 милиона души по целия свят, прецизираха от GSMA.

В момента асоциацията преглежда евентуални партньорства с организации, искащи да се включат, от целия свят – обединявания с нестопанска цел, новостартиращи компании и предприятия, които внедряват мобилни технологии.

Общата задача е да се подкрепят страни, предразположени към филантропични рецесии, в това число естествени бедствия. Най-търсено е партньорството на организации, участващи в системи за ранно предизвестие и други технологии, които усъвършенстват „ връзката сред организациите и засегнатите общности ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР