Асоциацията на прокурорите, Камарата на следователите и още над 30

...
Асоциацията на прокурорите, Камарата на следователите и още над 30
Коментари Харесай

Прокурори, следователи и общественици поискаха от Фандъкова бюст на Удроу Уилсън

Асоциацията на прокурорите, Камарата на следователите и още над 30 общественици, учени, шефове на висши образователни заведения и обществени персони желаеха от кмета на София и ръководителя на Столичния общински съвет слагането на бюст на американския президент Удроу Уилсън, написа.

„ За 101 години в столицата на България не е подложен никакъв знак или знак, който да припомня за големите заслуги, които президентът Уилсън има за опазване териториалната целокупност на Родината ни след Голямата война.

Наясно сме, че един век по-късно светът е друг и в този момент е време за унищожаване, а не за слагане на граници, изключително тук на Балканите. Но в същото време историята би трябвало да бъде помнена, с цел да не бъдат повтаряни грешките й, а също по този начин би трябвало да бъдат помнени и почитани тези, които са се опитвали да ги предотвратяват “, пишат в писмо до Фандъкова и Елен Герджиков от Асоциацията и Камарата.

„ Затова ние от Асоциацията на прокурорите в България /АПБ/ и Камарата на следователите в България /КСБ/ предприехме самодейност за слагане на бюст-паметник на президента Удроу Уилсън в София, посредством който да бъде изразена признателността на българския народ към неговите заслуги за опазване на националния ни суверенитет и териториалната ни целокупност на Парижката мирна конференция през 1919 година “, допълват от организациите.

Писмото на прокурорите и следователите е подкрепено от акад. Георги Марков; акад. Антон Дончев; проф. Кирил Топалов - почетен жител на София; някогашен общински консултант в СОС; някогашен дипломат в Гърция, Ватикана и Суверенния Малтийски Орден; проф. Валери Стефанов - шеф на Университетско издателство „ Св. Климент Охридски “; проф. Андрей Пантев; член кор. на Българска академия на науките Иван Гранитски; проф. доктор Веселин Янчев – ръководител на Оценка за съвместимост на СУ „ Климент Охридски “ и началник на катедра „ История на България “; проф. доктор Евгения Калинова - учител в ИФ на СУ „ Св. Климент Охридски “; доцент доктор Тодор Попнеделев - учител в ИФ на СУ „ Св. Климент Охридски “; доцент доктор Румяна Маринова-Христиди - учител в ИФ на СУ „ Св. Климент Охридски “; гл. ас. доктор Владимир Станев - учител в ИФ на СУ „ Св. Климент Охридски “; гл. ас. доктор Светослав Живков - учител в ИФ на СУ „ Св. Климент Охридски “; доцент доктор Ефрем Ефремов - ръководител на Оценка за съвместимост и началник на катедра във ФЖМК на СУ „ Климент Охридски “; проф. доктор Борислав Юруков – ректор на ЮЗУ „ Неофит Рилски “; проф. д.н. Ирена Петрова - ректор и проф. д.ик.н. Стоян Денчев - ръководител на Оценка за съвместимост, съпроводено от лист на още 10 преподаватели и чиновници на УниБИТ, подкрепящи инициативата; Красимир Анадолиев – ръководител на Нотариалната камара; д.ик.н. Янка Такева - ръководител на Синдиката на българските учители; ген. Константин Попов - ръководител на комисията по защита в 44-то НС; ген. м-р проф. Венцислав Мутафчийски; проф. доктор Борис Богов; доктор Славчо Близнаков; конституционалиста от доктор Борислав Цеков; Михаил Касабов - и.д. президент на БФС; Валерия Велева - публицист и основен редактор на „ Епицентър. Бг “; доктор Димитър Найденов-Джими - медиен и PR специалист, учител във ФЖМК на СУ „ Св. Климент Охридски “; Кирил Домусчиев; Цвета Овчарова и Владимир Стоилков – шефове на „ Аква Темпуе “ ООД; Павел Митков – художник; Христо Мутафчиев - артист и ръководител на Съюза на българските; Калин Сърменов - артист и шеф на Държавния язвителен спектакъл „ Алеко Константинов “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР