Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите в България ще

...
Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите в България ще
Коментари Харесай

Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите в България с ценно дарение за Варна

 Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите в България ще създадат подаяние на УМБАЛ " Света Марина " във Варна на автоматизиран уред за добиване на кръвна плазма, нужна за лекуване на тежки случаи на инфектирани с ковид. Това оповестиха от пресслужбата на лечебното заведение във Варна.

Общо три апарата за плазмафереза за лекуване на тежки случаи на инфектирани с ковид и нужните консумативи за тяхното действие ще бъдат дарени на УМБАЛ " Света Марина “ във Варна,  УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович “ в Стара Загора и на УМБАЛ " Д-р Георги Странски “ в Плевен.

Средствата за закупуването им бяха събрани от прокурори, следователи и правосъдни чиновници, които поддържаха благотворителната акция на Асоциация на прокурорите в България (АПБ) и Камара на следователите в България (КСБ). Благородната самодейност бе подкрепена от основния прокурор Иван Гешев и управлението на Прокуратурата на Република България.

Автоматизиран уред за добиване на кръвна плазма, нужна за лекуване на тежки случаи на инфектирани с ковид, ще бъде дарен на УМБАЛ " Света Марина “ във Варна на 27.01.2021 година (сряда) в 11.00 часа.

На 28.01.2021 г. (четвъртък) уред за плазмафереза и консумативи, нужни за неговото действие, ще бъдат дарени на УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович “ в Стара Загора и на УМБАЛ " Д-р Георги Странски “ в Плевен в 11.00 часа.

Трите автоматизирани устройства са от най-ново потомство на немска компания, водач в производството на подобен тип апарати. Те обезпечават елементарно и бързо събиране на висококачествена плазма като събраната плазма е съвсем изцяло пречистена от кръвни кафези.

Качеството и високото равнище на филтриране се дължат на неповторимата технология на работа на апарата - въртяща се мембрана в композиция с дестилация. С една процедура от един донор могат да се съберат до 3 лечебни дози плазма.

На 10.12.2020 година два нови апарата за плазмафереза бяха дарени на СБЛАГ " Майчин дом “ и Националния център по трансфузионна хематология. На 21.12.2020 година със средства, събрани от прокурори, следователи и правосъдни чиновници, бяха дарени апарати за добиване на кръвна плазма на УМБАЛ " Св. Анна “ София АД и на МБАЛ " Бургасмед “.

Церемониите по дарението на трите апарата за добиване на кръвна плазма във Варна, Стара Загора и Плевен ще се осъществят при строго съблюдаване на всички противоепидемични ограничения във фоайетата на лечебните заведения, показват донорите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР