Асоциацията на професионалните футболисти във Висшата лига постави под въпрос

...
Асоциацията на професионалните футболисти във Висшата лига постави под въпрос
Коментари Харесай

Предупреждение: Орязването на заплатите в Англия, ще удари по здравната система

Асоциацията на професионалните футболисти във Висшата лига сложи под въпрос апела на лигата за 30%-во понижение на заплатите поради рецесията с COVID-19, казвайки, че редуцирането на месечните финансови хонорари ще ограничи приходите за Националната здравна работа.

Представители на футболистите на 20-те клуба от Премиършип и управителни лица от ПФА се срещнаха с Висшата лига, с цел да обсъдят казуса. Клубовете се съгласиха в петък да се съветват с играчите по отношение на възможното понижаване на заплатите с 30%. Разговорите в събота не бяха избрани като договаряния и не се очакваше да бъде взето някакво решение, само че ПФА излезе с изказване, в което слага под въпрос логиката на позицията на Висшата лига. „ Играчите са наясно, че комбинираните налози от техните заплати са забележителен принос за финансирането на значими обществени служби, които са в изключително сериозно положение в този миг. Намаляването на финансовите хонорари с 30% ще коства доста на Националната здравна работа и други финансирани от държавното управление услуги “.

Асоциацията на професионалните играчи добави, че препоръчаното 30%-во понижение в границите на 12-месечен интервал ще се равнява на над 500 млн. паунда в редуцирани заплати и загуби от налози за над 200 млн. за държавното управление. „ Какъв резултат ще има тази загуба за държавното управление върху НХС? Беше ли това разисквано от Висшата лига и дали здравният министър Мат Ханкок го планува, когато изиска от играчите да понижат заплатите си?, запитаха от ПФА в изказването.

Асоциацията, която е финансирана основно от телевизионни права, добави, че играчите разискват по какъв начин могат да допринесат в световната рецесия. „ Всички играчи от Висшата лига желаят и ще изиграят своята роля, допринасяйки доста във финансово отношение в тези невиждани времена. Всички играчи от Висшата лига изцяло правят оценка своята роля и отговорности в обществото по време на актуалната рецесия. Те са загрижени за всички тези, които са уязвими и потърпевши от пандемията “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР