Асоциацията на професионалните футболисти в Англия поиска въвеждането на временна

...
Асоциацията на професионалните футболисти в Англия поиска въвеждането на временна
Коментари Харесай

В Англия искат въвеждането на временни смени във футбола

Асоциацията на професионалните футболисти в Англия изиска въвеждането на краткотрайна сменя след травмата в главата, която получи Робин Кох от Лийдс Юнайтед при провалянето с 2:4 от Манчестър Юнайтед в неделя.

Защитникът на домакините остана с разкървавена глава след удар глава в глава с халфа на "червените дяволи " Скот МакТоминей в самото начало на дуела. Той продължи да играе с превръзка над веждата, само че в 31-вата минута бе сменен.

Според Асоциацията на играчите въведеният сега протокол при подозрения за разтърсване не съумява да приоритизира здравето на футболистите.

"В сегашния протокол се споделя, че "ако има подозрения, играчът се вади ", само че това не дава отговор на действителностите и на натиска, който има в професионалния футбол. Постоянно виждаме играчи, които се връщат на терена, макар че е допустимо да имат травми на мозъка. В доста от тези случаи се постанова да се вършат смени малко по-късно, защото положението на футболистите очевидно се утежнява ", обявиха от асоциацията.

През януари благата година клубовете във Висшата лига се съгласиха да бъде въведена пробна четвърта промяна при подозрения за травма в главата.

Това предписание обаче бе отхвърлено, а в сегашния протокол се споделя, че клубните доктори би трябвало да имат задоволително време, с цел да преценяват положението на интонации състезател и в случай че то е тежко, да не му разрешават да се връща в игра. Но правилото има и доста критици, защото в моментния си вид това изисква медицинският екип доста бързо да взима решения, с цел да не играе тимът с човек по-малко.

От асоциацията считат, че има доста просто решение на този проблем - въвеждане на краткотрайна промяна.

"Временните смени ще разрешат мачовете да не престават с еднакъв брой играчи, без единият тим да има преимущество пред другия. Това ще понижи напрежението както върху играчите, по този начин и върху медицинските екипи. Казано просто, актуалните правила не работят и слагат футболистите в риск. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР