Асоциацията на професионалните бейзболисти (MLBPA) отхвърли възможността за бойкот на

...
Асоциацията на професионалните бейзболисти (MLBPA) отхвърли възможността за бойкот на
Коментари Харесай

Профсъюзът отрече да планира бойкот въпреки застоя на пазара

Асоциацията на професионалните бейзболисти (MLBPA) отхвърли опцията за протест на пролетните тренировки поради застоя на зимния пазар в МЛБ. От профсъюза показаха формалната си позиция посредством сбито известие в обществените мрежи.

" Последните изявления в пресата неправилно настояват, че асоциацията на играчите заплашва да " бойкотира " пролетните тренировки. Тази вест не е вярна. Такава опасност не е отправяна, нито синдикатът е препоръчвал сходна посока на деяние ", пишат от MLBPA.

#MLBPA statement regarding recent reports of a spring training “boycott”... pic.twitter.com/IHTrVFJRvP
— #MLBPA (@MLB_PLAYERS) 4 февруари 2018 година
Смутът бе основан в петък от топагента Броуди ван Вагенен. Съдружникът в мениджърската организация " Криейтив Артистс " (CAA) разгласи в пространна декларация, че неналичието на задоволително интензивност от страна на клубовете е на път да принуди свободните сътрудници и техните сътрудници да подхващат радикални ограничения:

" Играчите са разочаровани. Не, те са възмутени. Дори играчите с дълготрайни контракти са ядосани тъкмо толкоз, колкото и търсещите работа. Гласовете им стават все по-силни и те се сплотяват по метод, невъобразим от 1994 година (...) Сред играчите се надига вълна за фрапантни промени. Назрява борба. Тя може да стартира с един, може би двама, а евентуално и с 1200 почитатели. Началото може да бъде протест на пролетните тренировки, в случай че отношението не се промени. "

A rising tide... @MLB_PLAYERS pic.twitter.com/jwkoiiI0yt
— Brodie Van Wagenen (@bvanwagenen) 2 февруари 2018 година
Проблемът е, че десетина дни преди началото на предсезонната подготовка във Флорида и Аризона десетки професионални бейзболисти са към момента безработни. Сред тях има и доста звездни играчи като Ю Дарвиш, Джейк Ариета, Джей Ди Мартинес, Ерик Хосмър, Майк Мустакас, Ланс Лин, Алекс Коб, за които се смяташе, че от дълго време ще са си намерили клубове. Но не би.

В бейзбола не е имало стачка от 1994-1995 година, когато поради опасност от страна на притежателите за въвеждане на таван на заплатите играчите стопират да играят през август '94. Тогавашният посредник Бъд Селиг се принуждава да анулира Световните серии, а разногласието е позволен чак през април '95. Оттогава МЛБ се радва на трудов мир към този момент съвсем 23 години.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР