Асоциацията на малките бензиностанции ще настоява новото правителство и Народно

...
Асоциацията на малките бензиностанции ще настоява новото правителство и Народно
Коментари Харесай

Малките бензиностанции искат по-малко бумащина

Асоциацията на дребните бензиностанции ще упорства новото държавно управление и Народно заседание да облекчат административната тежест в сектора с цел основаването на по-добри условия за конкуренция и намаляването на цените. Според Георги Тенев, правист на Асоциацията на българските търговци даже България да добива или получава гратис нефт, цената по бензиностанции не може да бъде 0 лева

Причината е, че има разнообразни разноски и регулации. Първи са логистичните разноски, тъй като този петрол би трябвало да бъде модифициран. В рафинерията се изразходва електрическа енергия, човешки труд и се получат съответните деривати на нефта - горива и други всякакви, като полимери, пластмаси и впрочем.

Той изясни, че тези обезпечения е значимо да се знаят, че те са в пари и търговецът би трябвало да ги внесе авансово, с цел да може да работи. Наред с тези условия към търговците на горива с бензиностанции, се прибавят и такива за вложения в енергийна успеваемост, които пък се нуждаят от енергийно счетоводство. Те самите са резултат от едно закъсняло транспониране на две европейски наставления, акцентира Тенев. Той акцентира, че всяка страна-членка на Европейски Съюз взе участие в съгласувателния стадий, респективно писането на тези наставления.

Акцизът и Данък добавена стойност също вземат участие във образуването на крайната цена на литър гориво. Относно акциза пък нови две европейски наставления се задават на хоризонта, които най-вероятно ще доведат до повишение на акциза на някои типове горива, главно метана и пропан-бутана.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР