Асоциацията на играчите в МЛБ (MLBPA) търси подходящо място, където

...
Асоциацията на играчите в МЛБ (MLBPA) търси подходящо място, където
Коментари Харесай

Синдикатът подготвя пролетен лагер за свободни агенти

Асоциацията на играчите в МЛБ (MLBPA) търси уместно място, където да провежда личен подготвителен лагер за всички бейзболисти, които към момента нямат подписани контракти. По-малко от седмица преди началото на подготовката за новия сезон на пазара има близо 100 свободни сътрудници, измежду които и някои от звездите на лигата.

Необичайният застой в договарянията сред клубовете и играчите накара синдиката да търси различни условия за своите членове. Според разнообразни източници най-вероятната " пролетна база " на безработните бейзболисти ще бъде академията IMG в Брадънтън, Флорида. В момента се търсят и налични треньори, които да водят 31-вия лагер.

Statement of #MLBPA Executive Director Tony Clark Regarding the Integrity of the Game

Declaración del Director Ejecutivo de MLBPA Tony Clark Sobre la Integridad del Deportehttps://t.co/CMcTq09D3m pic.twitter.com/AkBDLgNpM2
— #MLBPA (@MLB_PLAYERS) February 6, 2018
Във вторник профсъюзният водач Тони Кларк (на снимката) се изрече остро против държанието на 30-те тима от Мейджър лийг. " Пролетните тренировки постоянно се свързват с вярата за новия сезон. Тази година забележителен брой клубове се надпреварват в занижаване на равнището. Това държание унищожава на фундаментално равнище доверието на почитателите и заплашва целостта на нашия спорт ", написа изпълнителният шеф на MLBPA в своята позиция.

Последва незабавен отговор от комисионерския офис на МЛБ, в който отговорността бе трансферирана на самите играчи и представляващите ги мениджъри. " Често по това време на годината има доста свободни сътрудници. Рядко обаче измежду тях са някои от най-хубавите играчи, които стоят без контракт, макар че имат солидни предложения, даже 9-цифрени. (...) Да се упрекват клубовете за неумението на някои сътрудници да оценят вярно пазара е незаслужено, самоволно и подстрекаващо ", съобщи комисионерът Роб Манфред.

Major League Baseball issued the following statement today in response to the comments made by MLBPA Executive Director Tony Clark: pic.twitter.com/JE2AFRpEDZ
— MLB Communications (@MLB_PR) February 6, 2018
Последният път, когато е проведен лагер за свободни сътрудници, е през 1995 година по време на последната стачка в МЛБ. Десетки бейзболисти се събират в Хоумстед, Флорида, с цел да поддържат форма в очакване на решение на разногласието за тавана на заплатите в така наречен Лагер на конспирацията. Много от тях подписват контракти незабавно след съглашението през април '95, само че някои не съумяват. Всички те остават в историята като Аверите от Хоумстед.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР