Асоциацията на футболистите в Испания (AFE) осъди решението на Барселона

...
Асоциацията на футболистите в Испания (AFE) осъди решението на Барселона
Коментари Харесай

Заплашиха Барселона със съд заради случващото се с Дембеле

Асоциацията на футболистите в Испания (AFE) осъди решението на Барселона да се откаже от услугите на Усман Дембеле. От там дори се заканиха да съдят каталунците.

Световният първенец и клубът не съумяха да се схванат за нов контракт, при което по-рано през днешния ден от “Камп Ноу ” оповестиха решението си отсега нататък повече да не разчитат на него. Каталунците дори приканиха нападателя допустимо най-скоро да си откри нов тим, като задачата е това да стане до края на месеца. Дембеле даже беше изваден от първия отбор за днешния мач против Атлетик Билбао.
 Официално: Барселона прикани Дембеле да напусне незабавно Официално: Барселона прикани Дембеле да напусне незабавно
Ето какво се споделя в позицията на AFE:

Всеки клуб е длъжен да заплаща контрактуваното заплащане на всеки един собствен състезател и да го третира наедно с останалите му съотборници, без да демонстрира каквато и да е дискриминация или да упражнява напън. Разбираме, че за подновяването на договор е належащо единодушието и на двете страни. Никой футболист обаче не би трябвало да бъде лимитиран в свободата си да взима решения. Вярно е, че никой състезател не се употребява с правото постоянно да бъде титуляр или най-малко да бъде в групата за мача, само че разпоредбите, съгласно които се дефинира кой да играе, би трябвало да са идентични за всички.

Ако обаче избрани условия бъдат признати като опит за напън за отвод от позицията на играча, а и в случай че са налице публични мнения по тематиката, които удостоверяват оказването на подобен напън, ние ще заведем правосъден иск.

Считаме, че непостигането на съгласие за подновяването на контракта на даден чиновник не е нарушаване на закона. Ето за какво за съответния човек не би трябвало да има последици. Изваждането на футболист от тима, без той да е контузен или болен, допуска нарушаване и би имало отрицателен резултат върху бъдещото на играча.

Настояваме разногласието да бъде позволен, без да се нарушават правата на служителя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР