Асоциацията на европейския бизнес (АЕБ) официално изрази своето несъгласие с

...
Асоциацията на европейския бизнес (АЕБ) официално изрази своето несъгласие с
Коментари Харесай

Европейският бизнес е против санкциите наложени от САЩ

Асоциацията на европейския бизнес (АЕБ) публично изрази своето противоречие с наложените нови наказания на Русия от страна на Вашингтон. „ От Асоциацията смятат, че точно бизнесът е едно от основните звена, които свързват страните и хората, и правилото на свободна търговия не би трябвало да бъде лимитиран по подобен начин”, написа в свое изказване АЕБ.

Асоциацията сплотява над 500 огромни компании от страните членки на Европейския Съюз и Европейската асоциация за свободна търговия и се явява основен бранител на ползите на задграничните вложители както в Русия, по този начин и в Евразийския стопански съюз.

АЕБ приканва президентите и министър председателите на страните членки на Европейски Съюз, Съединени американски щати и Русия да изберат нова линия на държание, която „ би разрешила да се отдели бизнесът от политиката и да се откри общо, взаимноприемливо решение в духа на мир и съгласие”.

Президентът Доналд Тръмп подписа новите наказания против Русия на 2 август. В документа се показва, че се редуцира срокът за финансиране на съветските банки, които са под американски наказания, до 14 дни, а за фирмите от петролния бранш – до 60 дни. Досега дните бяха надлежно 30 и 90. В закона е записано, че президента на страната може да вкарва наказания против лица, които влагат в строителството на съветски тръбопроводи отвън Русия над 5 млн. USD на година или 1 млн. USD едновременно. В документа категорично е записано, че Съединени американски щати ще продължат да работят против плана „ Северен поток 2”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР