Асоциацията на европейските журналисти в България започна кампания за набиране

...
Асоциацията на европейските журналисти в България започна кампания за набиране
Коментари Харесай

Кампания набира средства в помощ на Mediapool срещу „Лев Инс“

Асоциацията на европейските публицисти в България стартира акция за набиране на средства, с цел да може Mediapool.bg да покрие разноските по правосъдния развой за 1 милион лв., който

Рекордният размер на желае влече със себе си големи правосъдни разходи, които са непостижими за бюджета на една относително дребна самостоятелна медия. Ето за какво АЕЖ приканва всички, за които свободата на медиите е значима, да се включат с подаяние “, оповестиха от неправителствената организация.

По първични оценки правните разходи ще възлизат на 40 000 лв., или 4% от размера на желае.
„ АЕЖ ще преведе всички постъпили дарения на Mediapool. В случай че остане неизползвана сума, тя ще сложи началото на фонд за правна помощ за медии и публицисти, които са обект на така наречен каузи „ плесници “ – известни като SLAPP.

От организацията напомнят, че „ Лев Инс “ заведе делото поради осведомителна публикация, в която е представена публична стенограма с изявление на министъра на финансите. АЕЖ към този момент прикани „ Лев Инс “ да отдръпна желае си.

Характерното за тези каузи е, че те не целят отбраната на законен интерес. Целта не е ищецът да отбрани положителното си име или да бъде обезщетен за нанесена му вреда от непозволени дейности, а да се накара медия, публицист или деятел да замълчи. Подобни процеси имат вцепеняващ резултат върху цялата социална среда “, приключва апелът на АЕЖ.

Желаещите да оказват помощ на Mediapool могат да го създадат на следната банкова сметка:

BG41RZBB91551011658021

KBC bank

Или в PayPal/банкова карта

Основание: Правна помощ за Mediapool

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР