Асоциацията на европейските журналисти - България (АЕЖ – България) излезе

...
Асоциацията на европейските журналисти - България (АЕЖ – България) излезе
Коментари Харесай

АЕЖ- България :Политическите лидери не трябва да се крият от журналистите

Асоциацията на европейските публицисти - България (АЕЖ – България) излезе с позиция против държанието на водачите на трите политически сили, получили максимален % от гласовете на парламентарните избори на 4 април. В изборната нощ, когато всички чакаха те да излязат и да поемат отговорност за бъдещето на страната, и тримата избраха да се скрият от медиите.

" Лидерът на политическа партия ГЕРБ и настоящ министър председател Бойко Борисов избра да се обърне към жителите през профила си в една от обществените мрежи. Лидерът на Политическа партия " ИТН " Слави Трифонов бе единственият, който показа уважителна причина да не се появи обществено, той написа в същата обществена мрежа, че има признаци на Covid-19 и се е самоизолирал. Въпреки това, като водач на втората по величина парламентарна мощ, Трифонов би могъл да употребява опциите на новите технологии и да приказва с медии и публицисти или да делегира това на своите заместници. Председателката на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова също въобще не се появи обществено в изборната нощ. За сметка на това, тя взе участие в конференция в понеделник следобяд и отговори на журналистически въпроси ", напомнят от АЕЖ.

От там показват, че криенето от публицисти не подхожда на виновни политици и е демонстрация на пренебрежение към личните гласоподаватели и към всички български жители. " Жизненоважно за една народна власт е политиците да бъдат налични за журналистически въпроси ", прибавиха от асоциацията.

В позицията си АЕЖ напомня, че години наред водачите на партиите не избягваха срещите си с публицисти:

" България имаше одобрена традиция на повече от две десетилетия, в която водачите на главните политически сили даваха конференции в народен пресцентър. Тази традиция, за жалост, бе унищожена още преди пандемията от политици, които избраха вместо да дават отговор на въпроси от всички медии, да вършат изказвания в следената и по-сигурна среда на своите пресцентрове. В миналата изборна нощ публицистите бяха сложени в сложни условия, вместо в пресцентър трябваше да работят в шатри без столове и отопление ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР