Асоциация на индустриалния капитал (АИКБ) и секцияЕдинен пазар, потребление и

...
Асоциация на индустриалния капитал (АИКБ) и секцияЕдинен пазар, потребление и
Коментари Харесай

АИКБ инициира форум за зеления преход на българския бизнес

Асоциация на индустриалния капитал (АИКБ) и секция„ Единен пазар, ползване и произвеждане “ (INT секцията) на Европейския стопански и обществен комитет (ЕИСК) са домакините на интернационален конгрес през днешния ден, на който ще бъдат разисквани опциите и провокациите пред българските предприятията при адаптирането към климатично неутрална стопанска система.

Събитието „ МСП, предприятия на обществената стопанска система, занаяти, свободни специалности: благоприятни условия и провокации на зеления преход “ ще протече в три панела в София Хотел Балкан. Първият ще разяснява „ Международни и европейски пътища към сполучлив зелен преход на МСП “, до момента в който вторият ще се концентрира върху „ Предизвикателства пред климатичния преход за МСП в актуалната геополитическа рецесия – положителни практики и решения “. Третият панел ще третира въпросите на „ МСП и новите технологии – взор от света, Европейския съюз и България “.

Сред участниците ще бъдат представители на Европейския парламент, Европейската комисия, Организацията за икономическото съдействие и развиване (ОИСР), бизнес организацията на Организация на обединените нации (UNIDO), Европейската капиталова банка, Българска банка за развиване, представители на синдикални организации и други

Събитието ще се концентрира върху настоящи въпроси като вероятните пътища за подкрепяне на дребните и междинни предприятия в прехода към климатична индиферентност, съчетавайки го с опциите, предлагани от цифровизацията и обезпечаването на актуалните геополитически опасности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР