Асоциация Активни Потребители“ предоставя възможността на всеки българин да се

...
Асоциация Активни Потребители“ предоставя възможността на всеки българин да се
Коментари Харесай

„Активни Потребители“ предлага практичен модел срещу високите цени

Асоциация „ Активни Потребители “ дава опцията на всеки българин да се включи в груповото закупуване на климатик за домашна приложимост, който да вземе на преференциални цени и по този начин да облекчи фамилния бюджет. Способът за битка с високата инфлация не е нов, като е осъществен сполучливо в редица страни в Европа. Всеки искащ може да се запознае с изискванията и да се записва на уеб страницата. Записването за групова покупка е гратис, а присъединяване е необвързващо.

Инициативата е част от плана Clear-X, финансиран по програмата на Европейски Съюз „ Хоризонт 2020 “, който има за цел да улесни потребителите при закупуване и инсталиране на технологии за възобновима сила в техните домове. Те ще могат да се записват в акциите за групова поръчка и да бъдат подкрепени по време на процеса по закупуване. Всички устройства са минали през лабораторни проби, с цел да се открият най-хубавите артикули на пазара.

“В самия си план този план цели да насърчи европейските жители да вземат участие в прехода към възобновима сила, част от климатичните цели на Европа. Освен че ще разреши на потребителите да имат по-активна роля в достигането на климатичните цели на Европа, посредством въвеждането на тези технологии ще се понижат и разноските на потребителите. Това от своя страна оказва помощ на уязвими консуматори да се измъкнат от енергийна беднотия ”, разяснява Богомил Николов, Изпълнителен шеф на Българска национална асоциация „ Активни Потребители “. Николов добави, че “колективните покупки сплотяват обособени консуматори, които споделят общ интерес, създавайки мощна позиция при договаряне за понижаване на цената. Това дава доста по-голям тласък на търговците да оферират по-големи отстъпки. Колкото повече консуматори се причислят, толкоз по-голяма е нашата мощ. ”

Всички климатици ще имат включен монтаж за облекчение на потребителите, както и висока оценка от наложителен лабораторен тест. Освен това, Асоциацията ще съблюдава спазването на потребителските права от участващите търговци. Груповата покупка се прави като онлайн акция и цялата връзка ще се реализира посредством уеб страницата и имейла на потребителите. Всеки апарат работи дейно и реализира по-дълъг експлоатационен живот, единствено в случай че се употребява и поддържа вярно. Затова ще бъдат предоставени и експертни препоръки по отношение на потреблението и поддръжката на климатика.

Общо девет организации вземат участие в плана CLEAR-X. Седем от тях са приети потребителски организации, които дават препоръки на потребителите на национално равнище: (Литва), (България), (Кипър), (Португалия), (Северна Македония), (Словакия), (Словения). Другите две организации са европейската мрежа от потребителски организации (), както и световния консорциум на потребителските организации (), които сътрудничат при изследване и тестване на потребителски услуги и артикули.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР