Аш Картър, министър на отбраната на САЩ при управлението на

...
Аш Картър, министър на отбраната на САЩ при управлението на
Коментари Харесай

Почина бившият министър на отбраната на САЩ Аш Картър


Аш Картър, министър на защитата на Съединени американски щати при ръководството на президента Барак Обама, умря нощес на 68-годишна възраст вследствие на неочаквана сърдечна рецесия, оповестиха околните му, представени от Ройтерс.

Картър работи в продължение на десетилетия в отбранителния бранш на Съединени американски щати и се изкачва последователно в йерархията на Пентагона, преди най-после да оглави американското военно ведомство. Картър има принос за правенето на военната тактика за изтласкването на джихадистката формация " Ислямска страна " от Сирия и Ирак и последвалия погром на организацията.

При Картър американската войска отвори изцяло вратите си за дамите, само че и за военнослужещи, намерено определящи себе си като транссексуални. През 2017 година той остро разкритикува връщането на възбраната за службата на трансджендъри в армията от някогашния президент Доналд Тръмп.

Преди да стане министър на защитата, Картър заема длъжностите на заместител боен министър и шеф на отдел " Операции " в Пентагона.

Под негово управление се подписват и значими съглашения за покупка на въоръжение от Пентагона, а в интервала 2009-2011 година отново по негова самодейност е преструктурирана програмата за произвеждане на изтребителите Ф-35.

Той опита, само че със слаб триумф, и да понижи пропастта сред Пентагона и Силициевата котловина и да направи по този начин, че министерството на защитата да може по-бързо да внедрява софтуерни нововъведения във въоръжените сили.

След като престана да заема обществени длъжности, той оглави Центъра " Белфер " за просвета и интернационалните връзки към Харвардския университет, отбелязва Българска телеграфна агенция.   
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР