Асгардия, самопровъзгласила се за първата космическа нация в света, избра

...
Асгардия, самопровъзгласила се за първата космическа нация в света, избра
Коментари Харесай

Космическата нация Асгардия избра свой президент

Асгардия, самопровъзгласила се за първата галактическа нация в света, избра собствен президент във Виена и дава обещание на бъдещите си жители да изведе в орбита страна, в която се живее в мир и естетика, съобщи Агенция Франс Прес.
 
'We have thus established all branches of government. I can therefore declare with confidence that — the first nation of the united humankind — has been born.' 
— Asgardia (@AsgardiaSpace)

Церемонията събра към 200 души в някогашния императорски замък Хофбург. Знаме, химн, конституция - съветският компютърен инженер и предприемач Игор Ашурбейли не е оставил нищо на случайността, с цел да реализира плана си, кръстен Асгардия, на град от скандинавската митология.
 
An interview with the president of Asgardia.
— Detective Dot (@detectivedot)

Ашурбейли желае да предложи " философска, юридическа, научна и техническа рамка, с цел да даде на всички нации на планетата еднакъв достъп до космоса ". Според предприемача, към 200 000 души в целия свят към този момент са показали кандидатурите си в интернет, с цел да станат жители на Асгардия.
 
First Asgardia Parliamentary Assembly - 24 June 2018. 
— Asgardia (@AsgardiaSpace)

" Всяка история на цивилизация на Земята е потвърдила, че човечеството е въвлечено в непрекъсната серпантина от кръвопролитни войни, борби за територии и естествени запаси ", съобщи ръководителят на Асгардия в речта си пред парламентаристите на галактическата нация. " Събирайки се към Асгардия, прогресивната част от човечеството може да предложи опция на цивилизацията на Земята чрез подмяна на геополитиката с галактическа политика ", добави той.
 
, the first " space nation ", now has a president. via
— Asgardia (@AsgardiaSpace)

Бившият британски народен представител Лембит Опик бе определен за ръководител на Народното събрание . Асгардия има намерение скоро да се снабди с министерски съвет, администрация, централна банка за бъдещата си крипто валута, разясни президентът.-->
 
First Asgardia Parliamentary Assembly in Vienna! 
— Asgardia (@AsgardiaSpace)

Изстрелването предходната година на първия сателит на Асгардия в космоса би трябвало да бъде последвано от извеждане на други спътници в орбита, предоставящи цифрови услуги на жителите й. Досега Ашурбейли е финансирал плана със лични средства и частни дарения. За в бъдеще жителите на Асгардия ще би трябвало да заплащат годишна такса за поданство от 100 евро.
 
Curious about applying for your space nation citizenship? Check out for yourself:
— Asgardia (@AsgardiaSpace)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР