Асфалтът на известното столично кръстовище Лъвов мост се напука. На

...
Асфалтът на известното столично кръстовище Лъвов мост се напука. На
Коментари Харесай

Асфалтът на Лъвов мост се напука, Фандъкова нареди проверка

Асфалтът на известното столично кръстовище " Лъвов мост " се напука . На места пукнатините са дълбоки, тук-там двойно, пукнатините са на четири места, на които кръговото на " Лъвов мост " се свързва с бул. " Сливница ", написа БГНЕС.

Кметът на София Йорданка Фандъкова изясни пред БТВ, че към този момент е наредила инспекция .

Кръговото кръстовище и мостът бяха година С реконструкцията на кръстовището бе построена и нова инженерна инфраструктура: сменен е тръбопровод, който е бил построен през 1934 година Изградени са нови канализационни колектори, реконструиран е дубльорът на Левия Владайски колектор. Превключени са съществуващите сградни отклонения и улични канали към новия колектор. Реконструирани са и топлопровод, електропреносна мрежа, улично осветяване.

Консервирани и реставрирани са фигурите на четирите лъва . Оформено бе ново озеленяване и парково пространство, в което са експонирани откритите при реконструкцията археологически структури.
 Фандъкова чака инженерни решения за наводненията на Лъвов мост
Фандъкова чака инженерни решения за наводненията на Лъвов мост

По думите ѝ казусът не е в подлеза, а в колектора

Новите пукнатини на " Лъвов мост " провокираха смешки на жители в обществените мрежи , ето и някои от тях:

" Само 3 седмици, откакто третият лъч на метрото се счупи по виновност на Перловската река, през днешния ден Лъвов мост се счупи по виновност на стоящите на него лъвове ".

" Перловската река е отговорна, унищожи тунелите на метрото. А Владайската видя от нея и взе, че напука асфалта на Лъвов мост! Горката София, не случи на река!... Ни на Владайска, ни на Перловска!....Лоши реки, като морета са ".

" Кръгов мост, пардон, Лъвов мост, и той се напука. Този неповторим принос към международното архитектектурно благосъстояние - кръгово придвижване със светофари, а по средата мост... "

" Готови за ремонт на ремонта ".

" Това е поради изригването на Етна. Имаше едно земетресение и във Фукушима тези дни ".

" Дано орлите отлетят, преди да е станало късно... ", пишат консуматори в обществени мрежи.

До седмица, или 10 дни, ще се даде явен период по кое време ще бъде възобновено придвижването по третия лъч на метрото в сектора от " Театрална " до " Хаджи Димитър ", добави Фандъкова пред БТВ.

Остава затворен сектор от третия лъч на метрото сред тези станции, откакто преди повече от месец поради. Успокоителното е, че, изясни кметът.
 Шефът на метрото твърди: Другаде не може да стане такава повреда
Шефът на метрото твърди: Другаде не може да стане такава повреда

В никой различен сектор нямало такова равнище на подземните води
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР