Асеновградчанката, която измами над 150 души с екзотични екскурзии, днес

...
Асеновградчанката, която измами над 150 души с екзотични екскурзии, днес
Коментари Харесай

Съдбата наказа асеновградчанката, измамила над 150 души - падна в банята, пипна инфекция

Асеновградчанката, която измами над 150 души с екзотични екскурзии, през днешния ден не пристигна в залата и делото бе отсрочено, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Адвокатът й заяви, че паднала в банята, отишла по неотложност в болничното заведение, там и създали писиар тест и се оказало, че е болна от коронавирус.

Сега ще би трябвало да изтече карантината. За да удостовери това, обаче тя показва пред съда един хвърчащ болничен лист, който не е съпроводен с здравно уверение от лекарска комисия, каквато е условието на закона за неявяването в залата на подсъдими по тежки обвинявания. Прокурорът по делото даже изтълкува неявяването и като " неуважително, по официална причина ".

Адвокатът на подсъдимата се опита да я оправдае, като сподели, че " медицинските лица са отговорни, че не са издали документ по условията на закона, а тя няка по какъв начин да знае това ". Като я чул, говорела носово, което означавало, че не лъже за заболяването.  

Прокурорът обаче не се съгласи с довода, като сподели, че в случай че подсъдимата не знае, какво пречи на юриста и да и каже какво се изисква.

Нещо повече. С неявяването си, Ана си издейства и нова искане от прокуратурата за смяна на мярката и за неотклонение. До в този момент тя е на независимост под гаранция, която е платила. Следващата мярка, която прокуратурата ще изиска за нея, сигурно ще е по-строга – домакински арест, или задържане под стража. В момента подсъдимата асеновградчанка живее в София.

В последна сметка съдът постанови през днешния ден да се изиска документ от РЗИ София за доказване на карантината на Ана и насрочи делото за 5 май, когато ще се гледа и настояването на прокуратурата за нова мярка. В залата ще би трябвало да дойдат още веднъж призованите за през днешния ден 10 очевидци.

Хората си потеглиха разочаровани поради следващото разкарване, само че и някак си доволни, че прокуратурата е взела крепко в ръце случая с измамницата, като съблюдава прецизно дали тя не разиграва правораздаването, като финтира правосъдния развой.

Бившата служителка на туристическа организация от Асеновград е измамила 150 души от 19 обитаеми места с общата сума 718 150 лв. за обещани екзотични екскурзии. Престъплението е осъществявано в интервала от неустановена дата през месец ноември 2016 г.  до неустановена дата в края на месец април 2019 година в Пловдив, Асеновград, Първомай, Пазарджик, София, Варна, Бургас, Провадия, Карлово, Клисура, Пирдоп, Септември, Лом, Благоевград, Ихтиман, Русе, Пещера, Дулово и с.Черник, обл. Силистра. Тя е възбудила и поддържала подвеждане у другите лица и с това им е предизвикала имотна щета с разнообразни суми.

Въпреки, че към този момент не е била служител  на туристическа организация, тя е предложила екскурзии на ниски цени до разнообразни дестинации – Дубай, Маракеш, Малдиви, о.Бали, Зинзибар, Пунта Кана, Москва, Япония и други Намирала искащи да се запишат за екскурзии от познати, другари и предходни клиенти на организацията, в която работила.

На познатите казвала да оферират нейните предложения и да събират пари от други искащи, като при записване и заплащане на избран брой лица за предлаганите от нея екскурзии, те ще пътуват гратис.

Ана си набавяла средства и като стимулирала разнообразни лица да й дават заем или да влагат в " бизнеса й “.   По този метод има и хора, които са " изгорели “ с по 50 000 лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР