Асеновград. Асеновград отбеляза тържествено 6 май – Ден на храбростта

...
Асеновград. Асеновград отбеляза тържествено 6 май – Ден на храбростта
Коментари Харесай

Пловдив: Асеновград отбеляза тържествено 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия

Асеновград. Асеновград означи тържествено 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската войска с боен обред и фолклорна музика. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от пресцентъра на Общината. Почетният строй бе признат от шеф щаба на 4-ти артилерийски полк подполковник Кирил Байлов, който е поздравил бойците от поделението в Асеновград. В празничното си слово той означи, че в историческия календар на всеки един народ има светли дати и празници с непреходно значение, които имат своите дълбоки корени в предишното. „ Всяко тяхно честване, всяко тяхно отбелязване ни зарежда с ново национално самочувствие с нови духовни сили и сила, с нов прилив на национализъм. За българския народ подобен празник е 6 май. В този ден поздравяваме хилядите доблестни български войни, които жертваха живота си за свободата и независимостта на родината “, сподели Байлов.
На тържествената гала на площад. „ Акад. Николай Хайтов ” участваха още заместник-кметът Димчо Темелков, ръководителят на Общинския съвет Драгомир Георгиев и общински съветници.
Празникът продължи с музиката на Конушенския национален оркестър, който тази година навършва 55 години от своето основаване. Жителите на града извиха дълго кръшно хоро под звуците на надарените музиканти.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР