Асен Василев, Кирил Петков и Румен Радев. Снимка: Скрийншот Напълно

...
Асен Василев, Кирил Петков и Румен Радев. Снимка: Скрийншот Напълно
Коментари Харесай

Петков пред Радев: В първия мандат подкрепа не можем да дадем

Асен Василев, Кирил Петков и Румен Радев. Снимка: Скрийншот

„ Напълно осъзнавам, че второто място е тестване за вашите политически правила, тъй като вашата мощна поръчка за наличие в политиката, е опция на остарелия управнически модел, а през днешния ден вие влизате в диалози и общи дейности с спечелилите от ГЕРБ. Важно е за българската общност да знае до каква степен може да стигнете с този политически компромис в най-важната задача за този парламент – сформиране на държавно управление допустимо най-скоро, което всички чакаме. “

Това съобщи президентът Румен Радев по време на консултациите си за държавно управление с представители на обединението „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ . Според него е значимо да се чуе тяхната формула за сформиране на кабинет с първия мандат и ги запита какви са ограниченията им за приоритизаране на приемане на законите, чакащи да бъдат признати.

Кирил Петков посочи, че е време да се направи правосъдната промяна и поради това съществена тематика ще бъде следствието на основния прокурор. Той уточни Еврозоната и Шенген като един от главните цели.

„ Заявихме ясно, че в първия мандат поддръжка не можем да дадем. Защото стандартът ни е да вършим това, което споделяме. При състояние, че първият мандат не може да събере болшинство, ще предложим държавно управление с втория мандат “, изясни Петков и добави, че задачите им са ясни и транспарантни .

„ Радвам се, че година по-късно и два цикъла избори, в последна сметка стигаме до законодателната стратегия и целите на последния постоянен кабинет “, съобщи и Асен Василев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР