Асен Игнатов, чиято книга В очакване на Путин предстои да

...
Асен Игнатов, чиято книга В очакване на Путин предстои да
Коментари Харесай

В очакване на Путин - задълбочен поглед към Русия от 90-те

Асен Игнатов, чиято книга " В очакване на Путин " следва да бъде показана на българския четец, е политически бежанец. Роден е през 1935 година в Шумен, следва философия, работи в Софийския университет, а след това го стопират от преподаване. През 1972 година отива на интернационален конгрес и желае политическо леговище в Белгия. Прехвърля се в Германия, работи в институт за проучване на Източна Европа, както и за " Дойче веле ".

Игнатов си построи реномето на специалист по Елцинова Русия.

" Текстовете – публикации и разбори, са писани през 90-те години, когато Асен Игнатов е откривател на процесите в Русия след разпадането на Съветския съюз, сподели пред БНР проф. Христо Тодоров от Нов български университет.

Те хвърлят светлина върху идейната основа на идеологията на днешна Русия.

" Вдъхновителят на това заглавие е той. Описвайки действителността 90-те години в Русия, той разказва кои са факторите и концепциите, които пораждат и осъществят това, което е Путин през днешния ден ", разясни Димитър Димов от Института за проучване на близкото минало, издател на книгата.

Книгата на Асен Игнатов " В очакване на Путин " ще бъде показана на 13 юни, от 18.00 ч. в " Нов български университет в Центъра ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР