ъс заповеди на кмета на Община Созопол се спира строеж

...
ъс заповеди на кмета на Община Созопол се спира строеж
Коментари Харесай

След проверка от прокуратурата спират строежи на Буджака

ъс заповеди на кмета на Община Созопол се стопира градеж на басейн и се подрежда унищожаване на противозаконна ограда в частен парцел в местността Буджака, оповестиха от прокуратурата.

След инспекция по отношение на противозаконни градежи и достъп до плажна линия по Черноморието, предоставена от Върховна административна прокуратура (ВАП) на Дирекция „ Национален строителен надзор “ и осъществена от РДНСК -Бургас, е сезирана и Община Созопол.

Представители на общината са открили нарушавания на Закона за устройство на територията (ЗУТ) - при градеж на открит басейн в частен парцел в местността Буджака, землището на гр. Созопол, за което има и формиран акт за определяне на административно нарушаване.

Въз основа на тези констатации и след извършено административно произвеждане, кметът на Община Созопол е издал заповед за прекъсване на осъществяването на строителни и монтажни работи.



Строителството може да продължи единствено с позволение на административния орган издал заповедта, едвам след премахване на аргументите, довели до прекъсване на градежа и показване на надлежни доказателства за това. Заповедта е връчена на прокурист на притежателя.

От представителите на общината, в същия парцел, е установено и съществуване на противозаконен компактен дувар на солидна ограда с височина два метра, построена в нарушаване на издаденото позволение за градеж. С друга заповед и след извършена процедура, кметът на Созопол подрежда унищожаване на противозаконния градеж над височина на цокъла 0,60 м.



След влизане в действие на заповедта, ще се насочи покана до притежателя за непринудено осъществяване на премахването, а при липса на такова – ще се пристъпи към наложително такова.

Припомняме, че по предписание на ВАП през месеците юли, август и септември бяха осъществени инспекции от способени органи – ДНСК/РДНСК, съответни общини и министерства на противозаконни градежи и достъп до плажна линия по Черноморието. Като резултат се стигна до издаване на редица заповеди за прекъсване на противозаконни градежи и унищожаване на други в парк „ Росенец “, на плажа „ Обзор “, а по отношение на открити нарушавания, бе импортиран митинг против позволение за градеж, издадено от основния проектант на Община Созопол за „ Алепу вилидж “, както и против осем позволения за градеж, издадени от основния проектант на община Несебър за „ Комплекс „ Венид Еко вилидж “ - жилищни здания и хотел.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР