ървата прожекция на дългоочаквания „Пепел върху слънцето“ ще се състои

...
ървата прожекция на дългоочаквания „Пепел върху слънцето“ ще се състои
Коментари Харесай

Първата прожекция на "Пепел върху слънцето" ще се състои на фестивала "Златна роза"

ървата прожекция на дълго чакания „ Пепел върху слънцето “ ще се състои на годишния фестивал „ Златна роза “ в град Варна.

Филмът ще бъде част от конкурсната стратегия на събитието. Прожекцията е планувана за 29 септември от 16:00 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна. Билетите към този момент са в продажба. До дни се чака екипът да разгласи и дата за премиера на екраните в цялата страна.

На прожекцията в границите на фестивала „ Златна роза “, филмът ще бъде показан от част от екипа и актьорския състав. „ Пепел върху слънцето “ е режисьорски дебют на Богомил Калинов, а основните функции са поверени на Юлиан Вергов и Силвия Петкова. Премиерата на кино лентата бе планувана в началото за м. март, само че ограниченията против разпространяването на COVID-19 в България отложиха събитието.

Историята споделя за доктор Стефанов (Юлиян Вергов), който е упрекнат в лекарска неточност, която води до гибелта на пациент. Разразява се голям медиен скандал. В същото време здравето на лекаря се утежнява и той би трябвало да бъде приет в болница. В хода на журналистическото си следствие, героинята на Силвия Петкова се пробва да сглоби частите от живота и професионалната процедура на доктор Стефанов. Тя търси истината сред двете гледни точки – тази на лекаря и на дъщерята на пациента.

„ Нямам самообладание филмът да се срещне с аудитория. Надяваме се, че още през октомври ще го представим в кината в цялата страна. Дълго време чакахме този миг. “, споделя режисьорът Богомил Калинов. Вълнението му е споделено от екипа и актьорите. Освен Юлиан Вергов и Силвия Петкова, в звездния актьорски състав на кино лентата влизат още Анастасия Лютова, Ники Илиев, Ирини Жамбонас, Николай Станоев, Стефан Денолюбов, Павел Поппандов и други

38-ият Фестивал на българския игрален филм “Златна роза” ще се организира от 24 септември до 1 октомври 2020 година във Варна. Събитието се провежда от ИА „ Национален кино център “ и Министерство на културата. Фестивалът има съществени обичаи в българската кинематография като първото му издание е през далечната 1961 год.
Повече информация можете да намерите на.
Филмът е медийно подсилен от, като част от дълготрайната акция „ NOVA поддържа българските филми “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР