“Артистичната гилдия е най-тихата възможна гилдия в момента. Слагам и

...
“Артистичната гилдия е най-тихата възможна гилдия в момента. Слагам и
Коментари Харесай

Яна Титова и Алек Алексиев по Дарик: Артистичната гилдия е една от най-тихите

“Артистичната колегия е най-тихата допустима колегия сега. Слагам и писателите, и музикантите, и художниците тук. Много им е комфортно да са тихи, да са разкрачени. С Яна просто споделяме някаква гражданска позиция ”. Това сподели в новата графа на “Кой приказва ” - “Артисти с позиция ” - Александър Алексиев, артист и продуцент.

Актрисата и режисьо Яна Титова добави, че това да си прочут идва с една социална отговорност. “Ако искаш да си седиш тихичко в ъгъла, не се захващаш с тези специалности. Те са доста специфични, общуваш с публиката от самото начало. Не може артистите да резервират неутралитет ”, безапелационна е Титова.

По думите на Алексиев младите актьори - сред 30 - 47 години - не са били част от каквато и да е било власт. “Те са били на свободна процедура множеството. И едни от най-известните ни създатели в киното и театъра са най-тихите. Страх ги е съгласно мен, че ще им се пресечен рекламните контракти в обществените мрежи, което е ниско битово равнище. Не знаеш на следващия ден кой ще е на власт, пък ти какво си споделил вчера… Аз нуждая се от тези актьори, от тяхната мощ и мотивация, да заявят нещо - било за Ковид, било за Украйна, за президента ”, акцентира продуцентът.

Той изясни, че бунтарският му дух идва и от фамилията. “Баща ми е бил жесток анти болшевик. С Яна, откогато сме зедно, сме посланици на няколко организации ”, добави АлекАлексиев.

Яна Титова пък разкри: “При мен е необичайно, че като почнах да си диря мястото в театрите, постоянно съм имала вродено възприятие, когато някой е неправдив. Когато започнах да работя в Младежкия спектакъл, доста започнах да не съм съгласна по какъв начин се случват нещата. Беше доста незаслужено по какъв начин си на върха на своята кариера още първоначално и внезапно внезапно две години да правиш представления, които не ти носят и капка задоволство ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР