Артист от класа, чиито песни са сандутрак на значимите моменти

...
Артист от класа, чиито песни са сандутрак на значимите моменти
Коментари Харесай

Цеца: Фен от България ми направи най-милия подарък

Артист от класа, чиито песни са сандутрак на значимите моменти от живота на две генерации почитатели на Балканите – това е Цеца Величкович. Жената, към екранизирането на чиято биография имаха вкус няколко студия в Холивуд, ще бъде измежду специфичните посетители на концерта по случай 25-годишнината на радио „ Веселина “. Мястото на срещата е „ Арена Армеец “, датата е 22 февруари, а на сцената ще забележим още Берковската духова музика, оркестър „ Орфей “, Цветелина Янева, Галена, Азис и Пеги Зина. Билети се продават в мрежата на eventim.bg и ticketportal.bg на цена от 25 до 80 лева В изявление за в. " Монитор " Цеца разкри повече детайлности към следващото й знаково присъединяване у нас.

- Цеца, атмосферата на концертите ви в София всякога наподобява на нещо приблизително сред Нова година за 15 000 души и срещата им със безценен другар, който не са виждали от години. Как си обяснявате тази обич сред вас и България и с какво ви зарежда тя?

- Срещите с българската аудитория постоянно са означавали доста за мен. Винаги съм казвала, че има доста огромна и мощна връзка сред нас… И това е по този начин, тъй като хората в България обичат да демонстрират страстите си и ценят песента, както и музиката, която върша, а също и текстовете. Признанието, което получавам от публиката тук всякога, когато се изправя пред нея, е нещо, което мъчно мога да опиша – очарована съм, признателна, зарежда ме с неописуема сила. С вас имаме идентична емоционалност, един заряд, идентичен нрав и даже храната ни е сходна. Ние сме радостни хора.

- Ще бъдете специфичен посетител на концерта по случай рождения ден на радио " Веселина ". С какъв екип пристигате и какво да чакаме като театрално шоу и асортимент на песни?

- Със сигурност ще развеселявам публиката с всички мои огромни шлагери – както от по-старите ми песни, по този начин и от последния ми албум Autogram. Работя в екип с едни от най-хубавите сръбски музиканти, невероятни експерти, бих споделила, и мога самоуверено да настоявам, че ще бъдем в най-хубавата си форма за концерта. Ще бъдем 9 души на сцената.

- Имате ли специфичен обред за централизация, преди да излезете на сцената? Има реализатори, които медитират, вършат йога за устойчивост, или просто остават сами за час в цялостно безмълвие. Как е при вас?

- Не, специфичен обред нямам. Но почтено да ви призная към момента преди всеки концерт - а са минали толкоз доста, към този момент им изпуснах броя, чувствам все същите пеперуди в корема. Вълнувам се извънредно доста и в същото време съм и много нервна. Но това е единствено до момента в който изляза и стъпя на сцената, по-късно публиката е моят фокус.

- Кой е най-милият жест, който почитател е правил в миналото към вас - като добра дума, комплимент, пропътувани хиляди километри, с цел да ви види? В България постоянно ви затрупваме с цветя, шоколад и плюшени играчки.

- О, доста са! Но знаете ли какво, за мен всеки жест от мой обожател е значим и безценен. И картини с моя лик са ми подарявали, сувенири, картички, цветя… Дори доста скъпи за мен неща и мемоари. Спомням си да вземем за пример в България на един от концертите ми подариха първата ми плоча, която самата аз от дълго време не владея и я нямам. Много бях сюрпризирана и трогната! И това, несъмнено, напълно не е индивидуален случай – образците са доста.

- Как се трансформира страната ни през вашия взор - от записите на първата ви плоча тук до през днешния ден? По-европейска ли ви наподобява като улеснения, инфраструктура, равнище на образуване на концерти?

- Имам ужасно мнение за страната ви и всякога се любувам на гостоприемството, с което ме посрещате! Да ви призная, нямам съответни мемоари от предишното за България, само че това, което в никакъв случай няма да не помни, е точно гостоприемството и прочувствената аудитория. България е част от Европейския съюз и когато сравня сръбския народ с другите от Европейски Съюз, вие сте най-близки до Сърбия от останалите страни.

- Имате извънредно мощна връзка с децата си Велко и Анастасия, която е наследила и вашия гений в музиката. С какво се занимават те сега, в каква специалност виждат бъдещето си?

- Да, по този начин е, връзката ни е доста мощна, което не е инцидентно – аз съм и майка, и татко за тях. За мен беше значимо те да станат положителни хора и считам, че добре съм се справила с тази роля. Винаги съм ги подкрепяла и ще не преставам да ги поддържам, какъвто и път да изберат. Ще се веселя, в случай че Анастасия избере пеенето, само че тя има сериозен интерес и към модата. Важното е да са щастливи в това, което вършат, пък времето ще покаже.

- Trepni е един от последните ви колосални шлагери тук. Бихте ли разказали историята към основаването й? Носи ли за вас това парче най-малко четвърт от сантимента, който носи класики като Pile, да вземем за пример?

- Изключително съм щастлива за това, че толкоз добре се одобриха от публиката новите ми песни и за малко време станаха известни. Да, отзвукът от публиката за албума Autogram в действителност надмина всичките ми упования. Много красиви песни се получиха – и Nevinost, и Autogram, и Andjeo drugog reda, които са ми обичани, само че и Trepni, несъмнено, която знам, че е огромен шлагер в България. Колкото до Pile – тази ария постоянно ще остане най-близко до сърцето ми!

Визитка:

Родена е на 14 юни 1973 година в фамилията на Слободан и Мира Величкович, служител и учителка от село Житораджа

Цеца е галеното название за всички Светлани в Сърбия

Започва да пее на 5, печели първия си хонорар на 10 и го влага в изобилен обяд фамилията си

Между записите на първата си плоча в София Цеца оправдава вярата на родителите си да не прецака образованието си за сметка на музиката и се дипломира като познавач по свиневъдство от локалния селскостопански колеж

Пет години преди да бъде убит в центъра на Белград командирът на групировката „ Тигрите” Желко Ражнатович-Аркан я взема за жена

През 1996 година се ражда синът им Велко, а през 1998 година щерка им Анастасия. И двамата приключват английски учебни заведения

През 2003 година Цеца е задържана за укриване на членове на незаконния Земунски клан, виновен за убийството на сръбския министър-председател Зоран Джинджич

Прекарва 121 дни в ареста, само че по-късно е освободена, без да е потвърдена виновността й

На 27 юли 2006 година в Македония получава купата „ най-голяма звезда на Балканите за всички времена”
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР