“Артемис 1 (Артемида 1) – първата мисия от американската програма

...
“Артемис 1 (Артемида 1) – първата мисия от американската програма
Коментари Харесай

НАСА изпраща новата си ракета “Артемис 1” до Луната след 29 август

“Артемис 1 ” (Артемида 1) – първата задача от американската стратегия за завръщане на Луната, може да бъде изстреляна още на 29 август, предадоха международните осведомителни организации, базирайки се на известие на НАСА, написа Българска телеграфна агенция.В взаимозависимост от времето двете различни дати са 2 или 5 септември.Съобщението беше направено нощес по случай годишнината от кацането на задачата “Аполо 11 ” на Луната на 20 юли 1969 година Повече от половин век по-късно програмата “Артемис ” ще означи завръщането на американците на Луната, с първата жена и първия цветнокож.В капсулата този път няма да има астронавт. Мисията има за цел да тества новата гигантска ракета на НАСА Ес Ел Ес (SLS). Това е първият й цялостен полет с капсулата “Орион ” на върха й. “Екипаж ” в нея ще са трима манекени. Ракетата с капсулата на върха й са с височина 98 м – повече от Статуята на Свободата.Астронавти ще полетят към Луната с задачата “Артемис 2 ”.Изстрелването е планувано да е от Кейп Канаверал, Флорида.
След като бъде изведена в космоса от ракетата, капсулата ще се насочи към Луната, където ще се откри в орбита, преди да се върне на Земята.В взаимозависимост от окончателната дата на изстрелване, задачата може да продължи от 39 до 42 дни.Капсулата “Орион ” към този момент е летяла в космоса изпитателно един път през 2014 година Тогава беше изстреляна с ракета “Делта IV ” и обиколи два пъти Земята, частично с цел да бъде тестван топлинният щит.
FZpwNuOX0AEFnHf 600x338 - НАСА изпраща новата си ракета " Артемис 1 " до Луната след 29 август Този път капсулата ще се върне от доста по-далечно разстояние и затова ще би трябвало да издържи на доста по-екстремни условия при навлизането в земната атмосфера: скорост от близо 40 000 км/ч и температура “наполовина по-ниска от тази на Слънцето ”, акцентира на конференция Майк Сарафин, началник на задачата.В допълнение към тази първа цел задачата би трябвало да показва опцията на галактическия транспортен съд да работи в дълбокия космос и да бъде възобновен след кацане в океана в края на пътуването.Изстрелването на “Артемис 1 ” беше плануваното в началото за началото на тази година, само че беше отсрочено, с цел да бъде осъществен тест на стартовата площадка през юни. Имаше проблеми с ракетната система при два наземни теста, само че НАСА към този момент даде позволение за тестване без астронавти.Мисията “Артемис 2 ” е планувана за 2024 година Първият полет с астронавти на борда към момента няма да кацне на Луната, а просто ще я обиколи. Кацане ще бъде осъществено от екипажа на “Артемис 3 ” – задача, планувана най-рано за 2025 г.Хора не са кацали на Луната от 1972 година – с последната задачата “Аполо 17 ”.Гледайте изстрелването НА ЖИВО в уеб страницата!
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР