Арт инсталацията Плаващите кейове на световноизвестния творец с български произход

...
Арт инсталацията Плаващите кейове на световноизвестния творец с български произход
Коментари Харесай

Монтират в Бургас плаващите кейове на Кристо

Арт инсталацията " Плаващите кейове " на световноизвестния създател с български генезис Христо Явашев - Кристо ще бъде инсталирана в Бургас. Част от плаващите кейове ще се пренесат в морето пред Яхт клуб " Порт Бургас ". Понтонът ще бъде построен от специфични полиетеленови кубове с размери 50/50 см.
 
„ Плаващите кейове " на Кристо към този момент са в историята

Кубовете са закупени и доставени от " Пристанище Бургас " ЕАД и в околните дни следва да бъдат инсталирани на вода. Понтоните са част от внушителната арт апаратура " Плаващите кейове " на Христо Явашев, показана през 2016 година на езерото Изео в Италия.
 
У нас те няма да бъдат част от пространствена художествена творба, а ще обслужват треньорските лодки и катери при семейството на Европейско състезание клас " Оптимист " - IODA 2017, което ще се организира в Бургас в периода  30 юли до 6 август 2017 година

Огромен триумф за " Плаващите кейове " на Кристо, над 1 млн. души вървяха по вода

Подготовката за влиятелната регата, чийто хазаин е Яхт клуб „ Порт Бургас ” е в разгара си. За присъединяване са се записали 275 състезатели от 45 страни. Има участници от страни отвън Европейски Съюз като Съединени американски щати, Аржентина, Бразилия, Австралия, Нова Зеландия, Хонг Конг, Япония, Китай и други Над 85 са съпътстващите ги треньори и водачи. Първите състезатели стартират да идват първоначално идната седмица.

„ Плаващите кейове ” на Кристо свързват пристанището и фара в Поморие

Европейското състезание за оптимисти 2017 година е следващият огромен шампионат, проведен от Яхт клуб „ Порт Бургас ” за последните 10 години, с което градът се утвърждава като водеща дестинация за образуване на разнообразни интернационалните регати.
 

Продават късчета от " Плаващите кейове " на Кристо на търг

През 2015 година в Бургас се организира Младежкото европейско състезание по ветроходство клас 420 и 470, 2011 година - Европейското състезание за сърфисти в клас RSX, а през 2007 година градът бе хазаин на Световно състезание клас 470 за младежи. Поледните няколко години „ Пристанище Бургас ” ЕАД влага непрестанно средства, с цел да усъвършенства качествено базата за ветроходни спортове на територията на Марината.   По тематиката " Плаващите кейове " на Кристо станаха жертва на триумфа си Разследват публичните пари за Плаващите кейове на Кристо
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР