Арсенал се върна на първото място в класирането на Висшата

...
Арсенал се върна на първото място в класирането на Висшата
Коментари Харесай

Арсенал удари Челси в градското дерби и се върна на върха във Висшата лига

Арсенал се върна на първото място в класирането на Висшата лига, откакто завоюва гостуването си на Челси с минималното 1:0 в мач от 15-ия кръг на шампионата. В воин за " артилеристите " се трансформира Габриел, който направи точна добавка на празна врата в 63-та минута .
Габриел (л) вкара победния гол за " артилеристите ".
Началото бе за гостите, които бяха по-дейни, само че домакините отвърнаха с няколко рискови центрирания по посока вратата на Аарън Рамсдейл. След към половин час игра Габриел Жезус пропусна най-хубавото голово състояние, откакто не съумя да оползотвори центриране от ляво, останал очи в очи с Едуар Менди. Резултатът на почивката остана неизменен, а Жезус насочи първия прецизен удар към вратата на " сините " в 62-та минута. Спасяването на Менди докара до корнер, който бе изпълнен от Букайо Сака, топката не бе избита от нито един състезател на " сините " и стигна до Габриел, а централният бранител не сбърка на празна врата за 1:0. Последваха мощни минути за възпитаниците на Микел Артета, като пропуск направи Мартин Йодегор.

От другата страна, Греъм Потър опита да обърне развоя на събитията с включването на Армандо Броя в офанзива, само че това не докара до триумф и по този начин Челси инкасира втора поредна загуба в шампионата и първа вкъщи под управлението на Потър. Тимът е седми с 21 точки, на три от топ 4. Арсенал се завърна на върха в подреждането с 34 пункта, на две пред първенеца Манчестър Сити.

За Челси следва посещение на " жителите " в третия кръг от Купата на Лигата, преди тимът да пътува до Нюкасъл за аудиенция на " свраките " в Премиършип. Арсенал приема Брайтън в шампионата, а по-късно гостува на Уулвърхемптън за състезание. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР