Арсенал нанесе най-голямата домакинска загуба на лондонския съперник Уест Хям

...
Арсенал нанесе най-голямата домакинска загуба на лондонския съперник Уест Хям
Коментари Харесай

Лондонско дерби завърши с погром

Арсенал нанесе най-голямата домакинска загуба на лондонския противник Уест Хям в историята на Висшата лига. „ Артилеристите “ унижиха своя конкурент с 6:0 в 24-ия кръг и по този метод не престават да удържат темпото на Ливърпул и Манчестър Сити на върха в класирането.

Загубата беше изключително мъчителна за „ чуковете “, тъй като страховит мач изигра любимецът на техните почитатели и някогашен капитан на клуба Деклан Райс. Той вкара ужасно попадение и направи две асистенции. Два гола вкара Букайо сака, а по един прибавиха Уилям Салиба и Габриел Магаляеш и Леандро Тросард.

Четвъртата поредна победа в шампионата носи на Арсенал 52 точки, колкото има и Манчестър Сити на второто място, само че с мач по-малко. Водач продължава да е Ливърпул с 54 точки.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arsenal (@arsenal)

Голеадата на „ артилеристите “ стартира в 32-ата минута с помощта на статично състояние. Уилям Салиба се разписа след осъществяване на ъглов удар, като центрирането пристигна от крайници на Деклан Райс. В 41-ата минута резултатът стана 2:0. Гостите получиха дузпа, откакто вратарят Алфонс Арелоа препъна Букайо Сако. В последвалия двубой от бялата точка още веднъж триумфът бе за британския национал.

И третият гол на Арсенал бе от статично състояние в 44-ата минута. Тогава Деклан Райс центрира от фаул и се регистрира с втора асистенция, като прецизен с глава бе и другият централен бранител Габриел Магаляеш. Секунди по-късно, в продължението на първата част, „ артилеристите “ вкараха и четвърти. Това беше най-красивото попадение, като Леандро Тросард финтира бранител и прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на Лукаш Фабиански. Този път асистенцията бе на сметката на капитана Мартин Йодегор.

Петият гол пристигна в 63-ата минута, като Сака се разписа за повторно, а отбраната на „ чуковете “ продължи да наподобява потресаващо.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР